26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneOud-keeper van SV Deurne Robin Verhoeven aan de slag bij voetbalteam in...

Oud-keeper van SV Deurne Robin Verhoeven aan de slag bij voetbalteam in Texas

Hij was sinds juli 2019 degene waarop SV Deurne volledig kon vertrouwen om de aanvallen op te vangen die door de verdediging waren geglipt en de bal uit het doel te houden van de blauw-witten. Maar in april dit jaar liet keeper Robin Verhoeven weten dat hij voor zijn studie naar de Verenigde Staten vertrekt. Niet alleen om te studeren blijkt nu, want Verhoeven gaat aan de slag in het doel van de Dust Devils van de Texas A&M International University.

Dat zal voor de oud-keeper van SV Deurne een hele overschakeling zijn, van het veld op de Kranenmortel naar het droge en stoffige terrein in het zuiden van de Amerikaanse staat Texas. Het team van de universiteit waar Robin Verhoeven voor uit gaat komen, heet niet voor niets de Dust Devils. De temperaturen in het gebied rond de stad Laredo aan de grens met Mexico liggen vaak rond de 40 tot 42 graden, het regent er nauwelijks ooit en er is een luchtvochtigheid van 74 procent.

SPV Vlierden
Heel wat anders dan de omstandigheden die hij heeft ervaren in zijn Nederlandse voetbalcarrière die al op jonge leeftijd begon bij SPV Vlierden. Op zijn zesde wordt hij al gescout voor de jeugdopleiding van PSV in Eindhoven waar hij acht jaar doorbrengt. Hoewel hij zich ondertussen in de kijker van profclubs Helmond Sport en VVV Venlo had gespeeld, kiest hij er op zijn zestiende voor om bij SV Deurne als keeper aan de slag te gaan.

‘Player of the match’
Het team waar Verhoeven nu voor in het doel staat in de Verenigde Staten speelt in de Lone Stare Conference waar ze azen op het kampioenschap. Aan Robin zal het volgens Erwin Boerenkamps van SV Deurne niet liggen: “Robin die ook een verleden heeft bij PSV-jeugd, heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij een fantastische keeper is; bijna wekelijks was Robin ‘player of the match’. Het was daarom schrikken dat Robin aankondigde vanwege studie naar de USA te verkassen. Wij wensen Robin veel plezier en succes in Amerika!”

De plaats van Verhoeven bij SV Deurne wordt komend seizoen overgenomen door de 20-jarige Peter Strijbosch uit Neerkant die zijn voetbalcarrière begon bij Neerkandia en vanaf 2010 tien jaar in de jeugdopleiding van PSV actief was. In 2020 stapte Strijbosch over naar FC Eindhoven waar hij afgelopen seizoenen speelde.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen