18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneDMG-dj Ramon van Hoek legt werk 15 minuten neer voor ‘Boerenkwartiertje’

DMG-dj Ramon van Hoek legt werk 15 minuten neer voor ‘Boerenkwartiertje’

Na de oproep van boerenactiegroep Agractie aan iedereen om komende vrijdagmiddag een kwartier het werk neer te leggen, gaat DMG-dj Ramon van Hoek zijn radioprogramma zaterdagmiddag vijftien minuten lang onderbreken voor het ‘Boerenkwartiertje’.

“Ik heb begrepen dat het eigenlijk de bedoeling is om op vrijdag om 15.00 uur het werk een kwartier neer te leggen, maar dan heb ik geen radio-uitzending. Met het ‘Boerenkwartiertje’ hebben we daar wat op gevonden om toch iets te doen”, vertelt DMG-presentator Ramon van Hoek.

Verzoekplaten
Hij gaat zaterdagmiddag in zijn radioprogramma Ramon On Air een kwartier lang zijn dj-werk neerleggen. Om 16.45 uur stop ik er een kwartier mee en gaat de uitzendcomputer van DMG 15 minuten lang op non-stop met alleen maar verzoekplaten van boeren en mensen die de agrarische ondernemers in de regio een warm hart toedragen in het ‘Boerenkwartiertje’.

Mannenkoor Karrenspoor
Van Hoek vertelt dat er nu al reacties zijn binnengekomen op het initiatief: “We hebben al een paar verzoekjes binnen gekregen zoals ‘De boer is troef’ van Normaal en ‘Mooi man’ van Mannenkoor Karrenspoor. Maar we hebben nog meer liedjes nodig voor het ‘boerenkwartiertje’ dus geef ze door via ramon@dmgdeurne.nl of zaterdag vanaf 16.00 uur via WhatsApp op 06-1 66 55 77 3.”

‘Wanhoopsoffensief’
De oproep voor de sympathie-actie van boerenactiegroep Agractie op vrijdagmiddag is volgens hen ‘een wanhoopsoffensief van boeren die strijden voor hun bestaansrecht’. Farmers Defence Force heeft opgeroepen om vrijdag om 15.00 uur ook vijftien minuten lang de kerkklokken of brandweersirenes te laten horen. Ook doen ze allerlei andere suggesties om de boeren een hart onder de riem te steken, van een selfie maken met een boerenzakdoek tot het omgekeerd en halfstok ophangen van de Nederlandse vlag.

Het ‘Boerenkwartiertje’ is zaterdag 16 juli om 16.45 uur te horen op DMG in het programma Ramon On Air. DMG Radio is in de regio Deurne te ontvangen op 106.2 FM, in heel Zuidoost-Brabant via Ziggo op kanaal 918 en wereldwijd online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen