8.4 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneOud-leerling Peelland College Guido Imbens wint Nobelprijs voor economie

Oud-leerling Peelland College Guido Imbens wint Nobelprijs voor economie

Guido Imbens, die zijn middelbareschooltijd doorbracht op het Peelland College in Deurne is één van de drie winnaars van de Nobelprijs voor economie. Dat heeft de jury in Stockholm vandaag bekend gemaakt.

Hij krijgt samen met de Israëlische Amerikaan Joshua Angrist van het Massachusetts Institute of Technology de prijs voor hun onderzoek naar causale verbanden tussen opleiding, onderwijs en de arbeidsmarkt. De Amerikaan David Card van de University of California krijgt de andere helft voor zijn deel van het onderzoek.

Deurne
De 58-jarige Imbens werd geboren in Geldrop en verhuisde in 1975 van Eindhoven naar Deurne waar hij zijn middelbare schoolopleiding startte aan het Peelland College. Daarna studeerde Guido Imbens econometrie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en in de jaren 80 vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij nu als hoogleraar toegepaste econometrie en economie verbonden is aan de Stanford University in Californië. Imbens wordt gezien als één van de meest vooraanstaande econometristen van de wereld.

De Nobelprijs is een initiatief van de Zweedse centrale bank en wordt sinds 1969 uitgereikt. De prijs bedraagt tien miljoen Zweedse kronen, omgerekend ongeveer 985.000 euro. Imbens krijgt samen met Angrist de ene helft, Card de andere helft.

Foto: Stanford University

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen