18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneOud-leerling Peellandcollege en Nobelprijswinnaar Guido Imbens ontvangt eredoctoraat Erasmus Universiteit

Oud-leerling Peellandcollege en Nobelprijswinnaar Guido Imbens ontvangt eredoctoraat Erasmus Universiteit

Nobelprijswinnaar Guido Imbens die zijn middelbare schooltijd doorbracht op het Peelland College in Deurne, ontvangt vandaag een eredoctoraat op voordracht van de Erasmus School of Economics. Hij studeerde na zijn tijd in Deurne onder meer econometrie aan deze universitaire opleiding in Rotterdam.

Imbens is hoogleraar aan de prestigieuze Stanford Graduate School of Business in de Verenigde Staten en ontving in 2021 samen met zijn collega Joshua Angrist de Nobelprijs voor de Economie, voor hun onderzoek midden jaren negentig naar de mogelijkheid van zogenaamde natuurlijke experimenten om causale verbanden te verklaren. Imbens wordt gezien als één van de meest vooraanstaande econometristen van de wereld.

Plantsoen
Vorig jaar kreeg hij in Deurne ook een eigen plantsoen dat zijn naam draagt; het Guido Imbensplantsoen, dat voor het Peellandcollege ligt. Als leerling fietste hij vroeger dagelijks tussen de twee vijvers door, over de toegangsweg naar de middelbare school. Dit gedeelte natuur dat voor het Peellandcollege ligt, werd in juli 2022 vernoemd naar hem.

Woensdag is Imbens hoofdgast tijdens de 110de Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Uit handen van professor dr. Dinand Webbink ontvangt hij een eredoctoraat voor zijn baanbrekende werk op het gebied van causale inferentie.

Foto’s: Stanford University/Ivan van Oosterhout

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen