16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDoorstart met nieuw bestuur voor Stichting Wijkcentrum de Heiakker

Doorstart met nieuw bestuur voor Stichting Wijkcentrum de Heiakker

Het was nog onzeker of Stichting Wijkcentrum de Heiakker door kon gaan, omdat er naarstig gezocht werd naar nieuwe bestuursleden. Maar inmiddels zijn ze compleet. Een voltallig nieuw bestuur en de leden van werkgroep Heiakker staan klaar om jong en oud te ontvangen in Wijkcentrum de Heiakker. Een deel van de werkgroepleden neemt ook het beheerdersgedeelte voor hun rekening.

De informatieve wijkavond die in juli van dit jaar gehouden werd heeft z’n vruchten afgeworpen. Veel suggesties zijn verzameld en worden stap voor stap bekeken om te realiseren naar wens van de inwoners. “Ook nieuwe ideeën borrelen al volop. Het in fases opknappen en moderniseren van het interieur. Het mogelijk maken om te kunnen darten, carnaval te vieren in de toekomst, maar denk ook aan diverse activiteiten voor statushouders en anderstaligen”, vertelt Bianca Althuizen enthousiast.  

Uitbreiding activiteiten
Sinds 2021 timmert Werkgroep Heiakker aan de weg om het wijkcentrum nieuw leven in te blazen. De start werd gemaakt met een Open Inloop op dinsdagochtend, waar iedereen die dat leuk vind vrij binnen kan lopen voor een ‘bakkie’ koffie of thee en een praatje.

Verder werd er vorig jaar in het kader van Burendag een bijeenkomst gehouden en krijgt Halloween in de Heiakker in 2024 ook hulp van de werkgroep zodat het evenement nog grootser kan uitpakken. De kaartclub op maandagavond is weer gestart en er zijn diverse mini-workshops georganiseerd. Dit jaar verzorgt Werkgroep Heiakker in opdracht van het Wijkcentrum daarnaast hun eerste Kerstmarkt.

Kerstmarkt
“Daar hebben we ontzettend veel zin in”, vertelt Althuizen. “Het wordt een sfeervolle Kerstavond van 17.00 tot 21.00 uur, met mooie creaties van ondernemers en lokale hobbyisten. Maar ook voor de inwendige mens wordt gezorgd met een warm drankje of hapje. Natuurlijk zullen er kerstliederen te horen zijn en is de enige echte Kerstman zelf ook aanwezig. Tijdens de markt zijn er mogelijkheden voor commerciële verkopers, hobbyisten en non-profit organisaties om zich aan te melden. Vol is vol, dus wees er snel bij. Aanmeldingen zijn mogelijk tot 1 december via werkgroepheiakker@gmail.com “.

Thuisbasis
Bianca Althuizen legt uit dat er nog steeds behoefte is aan meer helpende handen: “Maar mooi en fijn om te zien dat steeds meer mensen enthousiast worden over de tal van mogelijkheden die het wijkcentrum te bieden heeft. We hopen dat iedereen hun weg weer gaat vinden naar het wijkcentrum. Voor een praatje en een drankje. Maar ook om iets bij te kunnen dragen als koffiebaas, taptalent of organisatietalent.”

Wijkcentrum de Heiakker kan volgens Althuizen ook prima fungeren als thuisbasis voor verenigingen en clubs of het organiseren van workshops: “Een ruimte huren voor vergaderingen of verjaardagsfeestjes bijvoorbeeld. We staan open voor ieders ideeën en kijken samen graag naar de mogelijkheden.”

Agenda Wijkcentrum de Heiakker

 • Maandag- en donderdagmiddag Biljartclub 60+ van 13.00 tot 16.00 uur
 • Maandagavond Kaartclub van 19.45 tot  22.30 uur
 • Maandagavond Repetitieavond Drumfanfare Peelland
 • Dinsdagochtend Open Inloop voor iedereen van 9.30 tot 12.00 uur
 • Dinsdagavond Jeugdwerk Heiakker Groep 5 t/m 8 van 18.45 tot 20.15 uur
 • Derde dinsdag vd maand Bordspelavond van 19.30 tot  22.00 uur
 • Een keer per maand woensdagmiddag Jeugdwerk Heiakker groep 1 t/m 4 van 14.00 tot 15.30 uur
 • Woensdagmiddag Jongerenwerk Deurne (even weken) Meidenmiddag groep 7/8 van 14.15 tot 15.30 uur
 • Woensdagavond Jongerenwerk Deurne (oneven weken) Girls night 14+ van 18.30 tot 19.45 uur
 • De tweede en vierde donderdag van de maand Haak en Breicafé de Kubus van 19.30 tot 21.30 uur
 • Soos 10 t/m 14 jaar vrijdag 1 december 2023 van 19.30 tot 22.00 uur
 • Kerstmarkt 16 december 2023 van 17.00 tot 21.00 uur

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen