20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- LiesselOud-prins Henk Hikspoors ontvangt 26ste Jèpke bij prinsengarde CS De Kei in...

Oud-prins Henk Hikspoors ontvangt 26ste Jèpke bij prinsengarde CS De Kei in Liessel

Tijdens de drukbezochte Rozen Môndig in het Keienland heeft oud-prins Henk II oftewel Henk Hikspoors maandag de hoogste onderscheiding bij de prinsengarde; ‘t Jèpke ontvangen. Ex-prinses Nellie Goevaerts, alias Indiana Stones, reikte de onderscheiding uit aan een zichtbaar ontroerde Henk Hikspoors.

De ex-prins en vriendin Ria waren blij verrast met de toekenning van het 26ste Jèpke, die plaatsvond in een tot theater omgebouwd restaurant De Hoofdzaak in Liessel.

Ritofla’s
Henk was in 1983 prins van het Keienland met zijn wijlen vrouw Truus aan zijn zijde. Sinds die tijd zijn zij altijd actief geweest tijdens carnaval in het Keienland. Jarenlang was Henk onderdeel van de Ritofla’s (ex-prinsen en prinsessen), die veelvuldig hebben deelgenomen aan de Lijsselse Avonden en de optochten in Liessel.

Verder is Hikspoors zeer betrokken binnen de gemeenschap in het dorp en al jaren lid van de dorpsraad. Ook staat hij sportief zijn mannetje als actief lid van de tennisvereniging in Liessel. Dat Henk een veelzijdig man is, blijkt uit het feit dat hij ook nog eens zijn zangtalent inzet bij zangvereniging Una Sono.

’t Jepke is een speciale onderscheiding die zijn naam te danken heeft aan de zwerfkei Jaap van de Leijsing die in Liessel ligt en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die maatschappelijk betrokken is, actief is in Liessel, een carnavalsvierder in harte en nieren is en een bijdrage levert aan de Rozen Môndig.

Foto: CS De Kei

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen