21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneOud-profwielrenner Peter Winnen bij Nacht van het Witte Doek voor documentaire over...

Oud-profwielrenner Peter Winnen bij Nacht van het Witte Doek voor documentaire over Acht van Chaam

Tijdens de Nacht van het Witte Doek in Deurne zijn dit jaar niet alleen films te zien, maar worden er ook veel bekendheden uitgenodigd voor interviews en toelichting op de films waarmee zij een relatie mee hebben. Zo komt onder meer de in Ysselsteyn geboren oud-profwielrenner Peter Winnen naar Filmfestival Deurne om in gesprek te gaan over de documentaire De Acht (van Chaam).

De avond begint met een gesproken bijdrage van wielerliefhebber en columnist Jace van De Ven. Daarna worden de tafelgasten voorgesteld met naast Van de Ven, Peter Winnen, oud-profrenner Kees Jeurissen, Henk Van der Steijn van het voormalig bestuur van de Nacht van de Zeilberg en regisseur van de documentaire Paul Schram. De avond wordt gepresenteerd door Ben Timmers.

Drie thema’s
De makers van de film waaronder producent Frank van Osch hebben een speciale ‘Making of De Acht’ gemaakt om tijdens het filmfestival in Deurne te laten zien. Het beeldmateriaal wordt vertoond in drie themablokken van ongeveer 15 minuten. Dit zijn: ‘Wielerkoers en het dorp’, ‘Vrijwilligers en hun inzet’ en ‘Vastleggen toprenners’. Na elk thema gaan de tafelgasten in gesprek met elkaar en de mensen in de zaal.

De bezoekers krijgen hiermee niet alleen een inkijkje in de wielerwereld en hoe de film De Acht tot stand komt, maar ook de gelegenheid om te reageren. De input van het publiek wordt mogelijk gebruikt bij de eindmontage van de documentaire.

Nacht van de Zeilberg
Daarnaast wordt de bekende wielerkoers Acht van Chaam vergeleken met de regionaal bekende Nacht van de Zeilberg, die tien edities kende en een onuitwisbare indruk heeft achter gelaten bij wielerliefhebbers in Deurne en omgeving. De vertoning van de ‘Making of De Acht’ vindt plaats op vrijdag 25 augustus om 19.00 uur in Cultuurcentrum Deurne.

Foto: Nacht van het Witte Doek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen