8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneOvertollige kilo’s van feestdagen eraf wandelen met wintertocht en trailrun van AV-LGD

Overtollige kilo’s van feestdagen eraf wandelen met wintertocht en trailrun van AV-LGD

Voor wie de overtollige kilo’s van de feestdagen wil kwijtraken of gewoon een gezellige wandeling wil maken, houdt Lopersgroep Deurne (AV-LGD) op zondag 28 januari hun jaarlijkse winterwandeltocht. Voor de eerste keer kunnen ook trailrunners hardlopend aan de tocht deelnemen.

De routes die worden gelopen, gaan over verharde en onverharde wegen en paden door de bosrijke omgeving van Deurne, Liessel en Vlierden. Er wordt gestart vanaf sportkantine De Djump aan de Vloeieindsedreef in Deurne. De trailrunners kunnen hier ook gebruik maken van de kleedruimtes en er kan na afloop van de tocht worden gedoucht.

Bospaadjes
Afhankelijk van de gekozen afstand van de route, wordt er gewandeld langs de Brink in Liessel. Bij de afgraving van de steenfabriek die op sommige plaatsen maar liefst 27 meter diep is, kun je onder andere ganzen en meerkoeten op de plas spotten. De wandeling leidt verder over slingerende smalle bospaadjes door de Liesselse bossen. Ook wordt langs de Astense Aa en de Oude Aa gelopen. Tot slot wordt natuurgebied De Bikkels aangedaan, waar de deelnemers de jeneverbesstruik tegenkomen die uniek is in de omgeving.

Vroege vogels kunnen starten vanaf 8.00 uur. Voor de 5- en 10-kilometerroute kan worden gestart tot 14.00 uur; voor de 15- en 20-kilometerroute tot 12.00 uur en de lopers van de route van 30 kilometer kunnen starten tot 10.00 uur. Om tussentijds op adem te komen is er, afhankelijk van de gekozen afstand, een pauzemoment bij sporthal de Smeltkroes in Liessel, de sportkantine van SPV in Vlierden of bij Roompot Park De Peel.

Na terugkomst in De Djump zijn er soep met broodjes of een drankje verkrijgbaar. Adventure Store uit Helmond is aanwezig met een stand en geeft adviezen omtrent kleding en schoeisel. Bij inschrijving ontvang je een kortingsbon die je kunt inruilen bij een aankoop in de winkel.

De winterwandeltocht vindt plaats op zondag 28 januari bij sportkantine De Djump aan de Vloeieindsedreef 13 in Deurne. Deelnamekosten voor AV-LGD leden of leden van de KWBN is 3 euro, niet-leden betalen 4 euro. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis meelopen.

Foto: AV-LGD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen