Het politieonderzoek naar de woningoverval op het Zwin is opzienbarend: in het huis van het ouder echtpaar werd nóg een k..." />
9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneOvervallen ouder echtpaar had tonnen euro's in kluis

Overvallen ouder echtpaar had tonnen euro’s in kluis

Het politieonderzoek naar de woningoverval op het Zwin is opzienbarend: in het huis van het ouder echtpaar werd nóg een kluis gevonden met honderdduizenden euro’s aan contant geld. Ook vond men een vracht dure whiskey. De politie is een witwasonderzoek gestart. Ondertussen is een 49-jarig familielid van het echtpaar aangehouden.

De overval was op klaarlichte dag, op 11 mei om 08.30. De man en vrouw werden vastgebonden en na drie kwartier wisten ze zichzelf te bevrijden en de politie te waarschuwen. De man moest later gewond naar het ziekenhuis. De daders wisten met een kluis te ontkomen en zijn nog steeds op vrije voeten.

Lees ook: Brute woningoverval Zwin

Geen verklaring enorm geldbedrag
Kort na de overval werden de slachtoffers onderdeel van een tweede politieonderzoek. Er werd namelijk een tweede kluis met de honderdduizenden euro’s in het huis gevonden. Het echtpaar had geen verklaring voor het enorme geldbedrag dat daar in lag en dus besloot de politie een witwasonderzoek te starten.

Veel dure whiskey
De politie vermoedt nu dat het geld niet van het stel is, maar van een 49-jarig familielid uit Heerlen. Die zit nu vast. Volgens de politie heeft de man geen beroep waarmee hij zulke gigantische hoeveelheden geld kon verdienen.
Kort na de aanhouding van de Heerlenaar vond de politie nog eens tienduizenden euro’s in zijn huis. Ook werd in een tweede onderzoek in het huis van het echtpaar een grote hoeveelheid dure whiskey gevonden.
Het is onduidelijk of het echtpaar zélf ergens van verdacht wordt. De politie doet ook nog steeds onderzoek naar de woningoverval zelf.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen