4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneParellelwegen moeten N270 veiliger maken

Parellelwegen moeten N270 veiliger maken

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 18 december is een nieuwe stap gezet naar een veiligere N270 en Langstraat. Doel van het project is om de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid op en rond de weg te verbeteren. Alle erfaansluitingen en zijwegen worden van de hoofdrijbaan gescheiden en met de Langstraat verbonden door drie kruispunten met verkeerslichten.

Landbouwverkeer

Hierdoor ontstaan er volgens de gemeente geen gevaarlijke situaties meer met afslaand verkeer. Ook komt er een bredere middenstrook tussen de rijbanen die niet gepasseerd mag worden. Hierdoor gaat het landbouwverkeer van de hoofdrijbaan af wat voor een veiligere situatie moet zorgen op de N270. Daarnaast wordt het gedeelte tussen het viaduct bij Walsberg en de Limburgse grens voorzien van stiller asfalt en worden er geluidsschermen geplaatst.

Bezwaren

Tijdens de raadsvergadering was een aantal omwonenden aanwezig die bezwaren hebben tegen het plan. Zij hebben andere mogelijkheden die tot meer veiligheid leiden voorgesteld maar deze zijn volgens hen niet overwogen door de gemeente. Ook politieke partijen Transparant Deurne en Progressief Akkoord-GroenLinks waren het niet eens met de plannen in deze vorm en wilden uitstel. Transparant Deurne wil dat de ideeën van de omwonenden nog eens goed bekeken worden en Progressief Akkoord-Groen wilde dat alternatieven werden gezocht waarbij niet persé meer asfalt komt kijken.

Niettemin is het bestemmingsplan nu vastgesteld door de gemeenteraad en wordt het ter goedkeuring voorgelegd aan de provincie. Hierna wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd en kan nog beroep worden ingesteld.

Meer informatie over de plannen rond de N270 en de Langstraat lees je op www.brabant.nl/N270.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen