14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneParochies publiceren geen namen, behalve H. Willibrordus

Parochies publiceren geen namen, behalve H. Willibrordus

Veel parochies publiceren geen namen van communicanten en overledenen meer vanwege de privacywet die sinds kort van kracht is. Bijvoorbeeld de H. Franciscusparochie uit Asten-Someren zet in het parochieblad geen namen van communicanten, mensen die trouwen of overleden parochianen. Bij de H. Willibrordus in Deurne blijven ze echter wél onverminderd namen vermelden.

Website H. Willibrord Deurne
Website H. Willibrord Deurne

,,Nieuwsbrieven worden bij ons op naam bezorgd, dus het is persoonlijke post en dan mag het. Verder doen wij alles in samenspraak met betrokkenen. Neemt niet weg dat er wel naar gekeken wordt”, zegt een woordvoerster van H. Willibrordus in het Eindhovens Dagblad. Op de website van de H. Willibrordus staan alle parochianen die de afgelopen jaren gedoopt, overleden of getrouwd zijn in de parochie.

Gemert, Asten en Eersel
Ook de H. Willibrordus in Gemert past formulieren aan en vraagt toestemming voor publicatie. Er komt een stuk tekst bij dat ouders of familieleden expliciet toestemming geven om namen te publiceren, bijvoorbeeld op de pagina die de parochie elke week in het Gemerts Nieuwsblad plaatst.
Het weren van de namen gaat niet van harte. Bij de H. Franciscusparochie in Asten vinden ze de privacymaatregelen allemaal erg overtrokken, maar doen ze het om boetes te vermijden.
Ook de fusieparochie Sint Willibrordus uit Eersel gaat de publicaties aanpassen. Het kerkbestuur bespreekt daar donderdag de nieuwe wet. Zij willen uiterlijk 1 september een nieuwe website hebben die privacyproof is.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen