21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneSchilderijen expositie Peel in licht in Wieger

Schilderijen expositie Peel in licht in Wieger

Catharina Driessen en Emelie Jegerings exposeren vanaf zondag 17 maart tot 5 mei in gemeentemuseum De Wieger aan de Oude Liesselsewel in Deurne. Het onderwerp van hun expositie is “Peel in Licht”.

Bij de opening van de tentoonstelling, zal het precies twee jaar geleden zijn dat Catharina Driessen en Emelie Jegerings wekelijks, soms zelfs dagelijks, de Peel introkken om dit fascinerende landschap in al zijn facetten weer te geven. Zij schilderden in alle seizoenen, tijdens alle tijden van de dag én de nacht, zelfs gedurende volle maan, in een voor hen nieuwe en vrije vorm. Naast schitterende werken bracht dit hen veel mooie ervaringen en inzichten: “We hoeven niet te zoeken want het is er al.”

Catharina Driessen (1956), Neerkant, is beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in het portretteren van paarden, koeien en mensen. Met name de schilderijen van paarden verraden haar liefde en vakkennis op het gebied van het dier.

Emelie Jegerings (1964), Deurne, ontwikkelde zich van decoratieschilder tot beeldend kunstenaar. Naast kunstwerken waarin het menselijk lichaam en de muze centraal staan, schilderde zij ook in opdracht voor de bekroonde documentaireserie ‘De Nieuwe Wildernis’.

Museum De Wieger zal in de ateliers een keuze uit hun peellandschappen tonen, sommige in combinatie met hun recente figuratieve schilderijen, waarin zij nieuwe inzichten, met name op het gebied van licht en kleur, hebben verwerkt.

Hun tocht is te volgen op de blog van Emelie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen