-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- HelenaveenPeelbascule Helenaveen sluit deuren definitief na 20 jaar lief en leed

Peelbascule Helenaveen sluit deuren definitief na 20 jaar lief en leed

Twintig jaar lang was het voor de inwoners van Helenaveen de plek waar ze heen gingen voor een boodschap, om een brief op de post te doen of om te pinnen. Maar de Peelbascule was ook het hart van Helenaveen waar je elkaar ontmoette en een praatje maakte. Donderdag 30 december werden de deuren van het dorpswinkeltje definitief gesloten.

Eerder dit jaar meldde het bestuur van de door vrijwilligers gerunde winkel al dat er ondanks de inzet hun team niets anders op zit dan de winkel te sluiten: “De omzet van de Peelbascule is in versneld tempo teruggelopen. Deze omzetafname is al enkele jaren gaande en ondanks dat er vanuit de organisatie wel acties opgezet zijn om hier verandering in te brengen blijkt dat toch erg moeilijk te zijn.”

Dubbel gevoel
Donderdagmiddag om 16.00 uur heeft vrijwilligster van het eerste uur, Idje Arts-Cox onder toeziend oog van voorzitter Michiel Penninx de deur van het dorpswinkeltje voorgoed op slot gedraaid. “Dat geeft een dubbel gevoel omdat dat symbolisch erg mooi was, maar natuurlijk tegelijkertijd zo zuur dat er nu uiteindelijk na zo ontzettend veel tijd, moeite én gezelligheid toch een einde komt aan wat toch 20 jaar lang een zeer bijzonder en prachtig project was”, laat de organisatie weten.

Ouderen
De inwoners van Helenaveen moeten vanaf 2022 voor het doen van hun boodschappen en het pinnen van geld voortaan een langere reis afleggen naar bijvoorbeeld Deurne of Liessel. Vooral voor ouderen uit Helenaveen een grote aderlating. Velen van hen kunnen niet zelfstandig met de auto even naar een ander dorp rijden en zijn helemaal aangewezen op de dorpswinkel voor hun dagelijkse boodschappen.

‘Onze’ Peelbascule
Vrijdagochtend 31 december is er nog een afscheid met alle vrijwilligers van de Peelbascule en zal er officieel een einde komen aan de winkel in Helenaveen. “Na 20 jaar lief en leed was ‘onze’ Peelbascule de allerlaatste dag open. Bij deze onze hartelijke en welgemeende dank aan al onze vrijwilligers door de jaren heen, alsook aan al onze klanten. We hebben het graag gedaan”, laten het bestuur en vrijwilligers van de dorpswinkel weten.

Foto: Facebook Peelbascule

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen