13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurnePeelcomedianten terug op de planken met uitvoering van ‘Een Zomerjurk vol verdriet’...

Peelcomedianten terug op de planken met uitvoering van ‘Een Zomerjurk vol verdriet’ op bijzondere locatie

De Peelcomedianten uit Deurne hebben een aantal roerige jaren achter de rug. Hoewel ze vorig jaar hun 75-jarig bestaan vierden, hebben ze op theatervlak maar weinig kunnen ondernemen door alle coronaregels die er lang golden. Ook hebben ze afscheid moeten nemen van een aantal leden. Toch laat de sterk vermagerde club zich niet uit het veld slaan en zijn ze terug met ‘Een Zomerjurk vol verdriet’.

Dat toneelstuk gaan ze uitvoeren op een locatie die je niet meteen verwacht. Eind februari en begin maart staan ze op de planken in de Protestanste kerk aan de Helmondseweg in Deurne. “De kracht van onze theatergroep komt weer helemaal tot z’n recht in deze voorstelling over klein, menselijk leed, verteld op een milde en zeer humoristische wijze”, vertellen de leden van de Peelcomedianten.

Verloren levens
In ‘Een Zomerjurk vol verdriet’ blikken hoofdrolspelers Bep, Riet en Pluis terug op hun leven tot nu toe. Hun mannen zijn inmiddels overleden en de kinderen zijn geëmigreerd. Ze denken terug aan de tijd van toen. Van sex genoot je niet. Maar het hoorde er wel bij. Van geboortebeperking hadden ze nooit gehoord. Je had gewoon alles maar te accepteren. Je te schikken in je lot. Je offerde je op voor hem en de kinderen. Zo was het nu eenmaal en dat het ook anders kon, kwam niet in je op. “Zijn het dan verloren levens?”, vragen de dames zich af. Misschien wel, maar nu hebben ze mooi wel elkaar. En ze bloeien warempel weer op.

De voorstellingen van ‘Een Zomerjurk vol verdriet’ vinden plaats in de Protestanste kerk aan de Helmondseweg 5 in Deurne op zaterdag 25 februari, zondag 26 februari en zaterdag 4 maart. Alle drie de opvoeringen beginnen om 20.00 uur.

Foto: Peelcomedianten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen