25.8 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- NeerkantCD- en platenbeurs Neerkant vaart wel bij groeiende populariteit van muziek op...

CD- en platenbeurs Neerkant vaart wel bij groeiende populariteit van muziek op vinyl en CD

Muziek op vinyl en CD is nog steeds ongekend populair, dat merken ze ook bij Oldies Club Neerkant. Elke editie van de CD- en platenbeurs die ze houden, kan rekenen op een groot aantal bezoekers dat door de bakken struint op zoek naar dat ene liedje.

De verkoop van muziek op vinyl maakte de laatste jaren al een explosieve groei door maar nu stijgt ook de verkoop van de CD al voor het tweede jaar op een rij. Het medium dat door velen al was afgeschreven, maakt een comeback ondanks de groei aan mogelijkheden om muziek te downloaden of te streamen.

Muziekfontein
Ook DMG Radio heeft sinds twee jaar een programma waarin alleen muziek van vinyl wordt gedraaid. Elk zondagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur presenteert Arno Knapen ‘De Muziekfontein’, vernoemd naar de legendarische platenzaak op de hoek van de Molenlaan en de Kerkstraat in Deurne.

95.000 muziekdragers
Op zondag 29 januari kunnen muziekliefhebbers hun hart weer ophalen in Neerkant, want dan staan er weer tientallen kraampjes in gemeenschapshuis de Moost met in totaal ongeveer 95.000 vinyl singles, lp’s, cd’s en dvd’s. Het zijn niet alleen muziekfreaks uit de regio die afkomen op de beurs die al meer dan 40 jaar bestaat. Zowel de bezoekers als standhouders komen uit heel Nederland maar ook België en Duitsland.

De CD- en Platenbeurs vindt zondag 29 januari plaats in gemeenschapshuis de Moost aan de Moostenstraat 3 in Neerkant. De zalen zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis. Op zondag 28 mei en zondag 24 september zijn de volgende twee edities van de CD- en platenbeurs. Meer informatie vind je op de website van Oldies Club Neerkant.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen