18.3 C
Deurne
woensdag 29 juni 2022
Home- DeurnePeelgemeenten gaan dezelfde regels hanteren voor uitkering bijzondere bijstand

Peelgemeenten gaan dezelfde regels hanteren voor uitkering bijzondere bijstand

Een wirwar aan regels en inwoners en uitvoerders die door de bomen het bos niet meer zagen. Dat is de aanleiding voor een samenwerking tussen de Peelgemeenten op het gebied van de bijzondere bijstand; een uitkering waarmee inwoners extra en bijzondere (noodzakelijke) kosten kunnen betalen.

Inwoners kunnen van de regeling gebruikmaken als zij onvoldoende inkomen en vermogen hebben om bijvoorbeeld een kapotte wasmachine te vervangen of een eigen bijdragen te betalen voor een advocaat. De gemeente bepaalt in zo’n geval of de aanvrager bijzondere bijstand krijgt. Om in aanmerking te komen voor de uitkering moeten inwoners onder meer aan kunnen tonen dat de kosten onvoorzien en noodzakelijk zijn, door bijzondere of dringende omstandigheden tot stand zijn gekomen en niet op een andere manier vergoed kunnen worden.

‘Maatwerk’
De regels die hiervoor gelden, zijn vanaf deze maand volledig hetzelfde in de gemeenten Deurne, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. “Ook is het aantal regels fors teruggebracht. De regels bieden ruimte om maatwerk toe te passen en te kijken naar de individuele omstandigheden”, schrijft de gemeente Deurne op haar website.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen