9.1 C
Deurne
donderdag 2 februari 2023
Home- DeurnePeelgemeenten gaan door met succesvolle mediacampagne tegen ondermijnende criminaliteit

Peelgemeenten gaan door met succesvolle mediacampagne tegen ondermijnende criminaliteit

De Peelgemeenten hebben in de maand april ongeveer 15.000 inwoners van Deurne en ruim 55.000 personen in Helmond weten te bereiken met hun social mediacampagne over de bestrijding van ondermijnende criminaliteit.

Mensen met een Facebook-account kregen advertenties te zien die uitleg gaven over hoe je bijvoorbeeld een drugslab of een hennepkwekerij herkent en waar je dat kan melden. De gemeenten hopen dat na het zien van de campagne meer mensen het melden als zij verdachte situaties zien.

‘Laatste puzzelstukje’
Burgemeester Blanksma van Helmond, voorzitter van Team Peelland: “Melden helpt! Meldingen van inwoners zijn vaak het begin van een onderzoek dat leidt tot de vondst van bijvoorbeeld een drugslab of hennepkwekerij. Een anonieme tip kan ook het laatste puzzelstukje zijn in een onderzoek.”

Ondermijning herkennen
De gemeenten en politieteams zijn in 2021 gezamenlijk een social mediacampagne gestart om ondermijning te herkennen. Toen werd de campagne succesvol in het grootste deel van de wijken gemeenten in Peelland gedaan, dit jaar volgen de resterende wijken. In de campagne krijgen inwoners voorbeelden van ondermijnende activiteiten te zien, tips hoe ze signalen kunnen herkennen, een quiz en de mogelijkheid om direct contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem.

Onderneem nooit zelf actie wanneer je een lab of kwekerij vindt maar maak daar melding van. Dat kan online bij de politie of door te bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan online bij Meld Misdaad Anoniem of door kosteloos te bellen met 0800-7000. Je kunt overlastsituaties en verdachte situaties ook doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan op telefoonnummer 0492-587903 of per e-mail info@pitteam.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen