5.7 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- DeurnePeelland Interventie Team controleert twee locaties in Deurne

Peelland Interventie Team controleert twee locaties in Deurne

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op dinsdag 18 juni een controle uitgevoerd bij twee locaties in de gemeente Deurne. Door de controles kreeg het team inzicht in het gebruik en de activiteiten op de twee locaties. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan. Er vindt ook nader onderzoek plaats naar de woonsituatie op één van de locaties.

De controles zijn in alle rust en in goede orde verlopen. De eigenaren hebben goed meegewerkt aan de controles.

Bevindingen eerste locatie

De eerste locatie die het PIT bezocht, betrof een bedrijfslocatie waar diverse ruimtes werden verhuurd en gebruikt. De gemeente doet verder onderzoek naar het gebruik van de ruimtes.

Arbeidsmigranten

Op de tweede locatie werden ook diverse ruimtes verhuurd. De gemeente doet verder onderzoek naar het gebruik van deze ruimtes. Op deze locatie bleek dat er in de aanwezige woning zeven arbeidsmigranten wonen. De gemeente en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost doen verder onderzoek naar deze bewoning en de brandveiligheidseisen. Ook wordt bekeken of de bewoners zijn ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).

PIT

Aan deze controle namen de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, politie en gemeente Deurne deel. Zij werkten onder regie van het Peelland Interventie Team (PIT). Onder regie van het PIT zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. In dit geval ging het er vooral om het gebruik en de activiteiten op de beide locaties in beeld te brengen.

Ook inwoners kunnen iets doen

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team. Dit kan anoniem per telefoonnummer 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen