17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurnePeelstrekels openen pop-up museum met 66 jaar aan historie van carnavalsstichting

Peelstrekels openen pop-up museum met 66 jaar aan historie van carnavalsstichting

In aanloop naar het 66-jarig jubileum dat De Peelstrekels in 2024 vieren, gaat de carnavalsstichting een pop-up museum openen in het centrum van Deurne. Vanaf 18 november zal de geschiedenis van De Peelstrekels tentoongesteld worden op verschillende manieren.

Steken, medailles, scepters, fotomateriaal en andere attributen uit de rijke historie van de carnavalsstichting zijn bij de tentoonstelling te bezichtigen en volgen de tijdlijn van dinsdag 7 oktober 1958 toen het nog een naamloze club was tot heden.

‘Foto-booth’
Bezoekers van het pop-up museum kunnen ook meespelen met De Peelstrekelsquiz en er komt een ‘foto-booth’ waar je jezelf kunt laten fotograferen als prins. Kinderen kunnen er zich verkleden als Strikkelke en zijn gidsen aanwezig die uitleggeven over de expositie. Waar het museum tijdelijk wordt gehuisvest, staat nog niet vast. De locatie wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Collectie
De commissie historie en archief van De Peelstrekels is op dit moment bezig met de voorbereiding van de tentoonstelling. Hoewel er al een aardige collectie is opgebouwd, is de commissie nog op zoek naar unieke en speciale attributen. “Dit kunnen medailles zijn of poppetjes, krantenknipsels en foto’s over De Peelstrekels. Daarnaast zijn we voor de aankleding van ons museum op zoek naar een vitrinekast en grote en kleine fotolijsten. Ook kartonnen platen van A3-formaat zijn erg welkom”, vertelt vorst Ivan van Oosterhout van de commissie.

Mensen die materiaal hebben waar ze van denken dat het interessant is voor het pop-up museum, kunnen contact opnemen met Ivan van Oosterhout door een mail te sturen naar vorst@peelstrekels.nl of telefonisch op 06-28274444.

Foto: CS De Peelstrekels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen