7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurnePeelstrekels pakken uit met nieuw evenement; Gehaktbal brengt keur aan artiesten en...

Peelstrekels pakken uit met nieuw evenement; Gehaktbal brengt keur aan artiesten en grote mystery guest

De Peelstrekels uit Deurne starten dit jaar met een nieuw evenement met een keur aan carnavalsartiesten en een optreden van een grote en bekende mystery guest. In het Cultuurcentrum in Deurne zal dit jaar op carnavalsdinsdag voor het eerst het Gehaktbal plaatsvinden voorafgegaan door het Ukkepukkenbal.

Voorzitter Marcel van Zwam van De Peelstrekels is enorm trots op dit nieuwe evenement. “Het bruist van creativiteit binnen de vereniging. De naam Gehaktbal alleen al, geeft je een carnavalsgevoel. Ik ben er erg blij mee en zeer trots op de mensen die het bedacht hebben.”

Dubbele betekenis
Het idee voor de nieuwe activiteit komt van een groepje creatieve leden van de carnavalsvereniging. Ze leggen uit dat de naam Gehaktbal ook een dubbele betekenis heeft: “De plaatselijke gildeslager Van Goch tegenover het Cultuurcentrum sponsort de gehaktballen die tijdens het evenement uitgedeeld gaan worden.”

Kers op de taart
Sinds De Peelstrekels op dinsdag geen boerenbruiloft meer hebben, is de carnavalsclub de laatste jaren op zoek geweest naar een alternatief programma voor de dinsdagmiddag. “De afgelopen keren hebben wij een liederentafel georganiseerd en dat ging erg leuk maar we misten de kers op de taart”, zegt bestuurslid Mark Joosten die de naam Gehaktbal heeft bedacht.

Berry Knapen
De artiesten die gaan optreden tijdens het event worden verzorgd door FBM Entertainment en dat zijn geen kleine namen, verzekert de organisatie. “Tonprater Berry Knapen die nu prijs na prijs wint is erbij. Verder hebben we zangduo Echt Faut weten te strikken voor het Gehaktbal. Dat zijn twee super enthousiaste muzikanten die allerlei ‘foute’ muziek op carnavaleske wijze ten gehore brengen. En tijdens deze middag zal er een optreden zijn van een mystery guest waar we nog niks over kunnen verklappen behalve dat het echt een grote naam is”, zeggen de leden van De Peelstrekels.

PvdP
Bij het Gehaktbal zorgen de Hosbengels voor de muzikale omlijsting met carnavalsmuziek en presenteren ze tijdens het evenement ook de Ere Hosbengel. Daarnaast zullen lokale artiesten als Wissknie en PvdP optreden. Die laatste groep bestaat uit partners van de Peelstrekels, waar ook de afkorting PvdP voor staat. De dames zijn begin dit jaar de muziekstudio ingedoken en hebben het lied Meisjes met Rode Jasjes opgenomen. Tijdens de activiteit ‘Rondom de Prins’ van De Peelstrekels presenteerde PvdP hun nummer voor het eerst aan het publiek en dat leverde veel positieve reacties op.

Carnavalskraker
Zowel de Partners van de Peelstrekels als Wissknie dingen op dit moment met hun nummer mee naar de Carnavalskraker Trofee van DMG. Hierbij wordt jaarlijks het beste carnavalslied van Groot Deurne gekozen. Via dmgdeurne.nl/stemmen kan het publiek meebepalen wie de Carnavalskrakerverkiezing dit jaar wint.

Gehaktbal vindt plaats op dinsdag 22 februari in het Cultuurcentrum in Deurne en duurt van 13.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen