12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- VlierdenPenning van Verdienste van gemeente Deurne voor molenaar Harrie Smits

Penning van Verdienste van gemeente Deurne voor molenaar Harrie Smits

Al 25 jaar lang zet hij zich in als vrijwillig molenaar en draagt Harrie Smits de zorg voor molen Johanna Elisabeth in Vlierden. Zondagmiddag kreeg hij voor zijn inspanningen de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne uitgereikt door locoburgemeester Riny van Rinsum.

Dit weekend tijdens de Nationale Molendagen was voor Harrie Smits ook het moment om het stokje over te dragen aan zijn opvolger. Hij zal de molen aan de Molenhuisweg in Vlierden nog wel blijven draaien, maar de rest van de werkzaamheden neemt een andere vrijwilliger over.

Toeristen
In de 25 jaar dat Smits zorgde dat de molen draaide, hield hij ook het onderhoud van de molen en de molenbelt bij, verrichte hij kleine klusjes en leidde toeristen rond van over de hele wereld. Vorig jaar kon de molen rekenen op 347 bezoekers uit landen als Canada, Turkije, Portugal en Schotland.

“Vooral mensen uit het buitenland vinden een molen heel bijzonder. Zeker als hij staat te draaien, komen toeristen vaak een kijkje nemen”, vertelt mede-molenaar Hans Keijzers. Hij zorgt samen met Harrie Smits en molenaar in opleiding Arie Mennen voor de Vlierdense molen. Samen onderhouden onderhouden ze de Johanna Elisabeth en zorgen ze ervoor dat hij regelmatig draait.

Goede banden
Smits krijgt de gemeentelijke onderscheiding ook omdat hij in zijn vrijwilligerstaak als molenaar altijd goede banden met de Vlierdense inwoners en het plaatselijke verenigingsleven heeft onderhouden. De Penning van verdienste van de gemeente Deurne wordt uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Deurnese gemeenschap.

De gedecoreerde ontvangt een bronzen legpenning met aan de voorzijde het wapen van de gemeente Deurne. Aan de achterkant wordt een persoonlijke inscriptie aangebracht. Naast de legpenning ontvangt de gedecoreerde een oorkonde en een draagspeld.

Lees ook: Vlierdense molen Johanna-Elisabeth trekt bekijks van bezoekers uit de hele wereld

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen