16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneWereldmuziekkoor Makandra Deurne huldigt recordaantal jubilarissen

Wereldmuziekkoor Makandra Deurne huldigt recordaantal jubilarissen

Wereldmuziekkoor Makandra uit Deurne heeft afgelopen week een recordaantal leden gehuldigd als jubilaris. Maar liefst dertien personen werden gehuldigd en ontvingen een roos met een toepasselijke attentie in de vorm van een versierde wereldbol-sleutelhanger.

Het koor bestaat 25 jaar en jubilarissen Marian van den Einden, Rien Voets, Ria Voets-Eeltink, Ria van den Einden, Joop van den Einden, Henny van Deursen en Jan van Deursen zijn al sinds het begin betrokken bij het muziekgezelschap. Henriëtte van der Linden, Gerda Albers en Helma Janssen werden gehuldigd voor hun 20-jarig lidmaatschap. Tenslotte zijn er ook nog drie leden die 10 jaar lid zijn en daarvoor werden onderscheiden. Dit zijn Joke van Moorsel, Wies van Nunen en Herma Dekker.

Alle dertien gelukkigen werden door het koor toegezongen met een zelfgemaakt lied van koorlid Joke van der Linden. Uit de teksten waarin iedereen persoonlijk werd genoemd, kwam duidelijk naar voren dat alle jubilarissen naast het zingen ook op ander manieren actief zijn bij het koor, zoals in het bestuur, bij de muzikale begeleiding, de koorkleding, de presentatie of het verzorgen van de website.

Naast de jubilarissen die in het zonnetje werden gezet vond tijdens de jaarlijkse ledenvergadering afgelopen maandag vond er ook een bestuurswisseling plaats. Secretaris Helma Janssen werd hartelijk bedankt voor haar uitgebreide werkzaamheden en Henriëtte van der Linden neemt dit jaar haar taken over.

In april had het koor nog een succesvolle uitvoering tijdens de Afrika-dag in Venray, op dit moment zijn de leden druk bezig met het zoeken en instuderen van nieuwe liedjes in het Nederlands die worden toegevoegd aan het repertoire voor een uitvoering in het najaar

Lees ook: Deurnes wereldmuziekkoor Makandra treedt op bij Concert Afrikaanse Muziek in Venray

Foto: Makandra

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen