23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurnePenning van Verdienste voor Wiel van Oosterhout

Penning van Verdienste voor Wiel van Oosterhout

Op zondag 2 juli ontving Wiel van Oosterhout uit handen van locoburgemeester Helm Verhees de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne. Hij kreeg deze penning vanwege het feit dat hij zich meer dan 30 jaar heeft ingezet als bestuurslid van Stichting Wielercomité Liessel.

Van Oosterhout kreeg de Penning uitgereikt tijdens de opening van het BikeFun Park  in Liessel.

Wiel van Oosterhout heeft in 1985 mede de  Stichting Wielercomité Liessel opgericht. Tot eind 2016 was hij als bestuurslid actief voor deze stichting.

Deze stichting organiseerde van 1985 tot 2009 jaarlijks de Braderieronde van Liessel. Een wielerronde voor amateurs in diverse categorieën. Van 2004 tot heden wordt er elke winter een ATB toertocht georganiseerd. Vanwege het grote succes is daar vanaf 2015 ook de Zomer ATB toertocht aan toegevoegd. Tussen Kerst en Nieuwjaar is er de jaarlijkse Jeugdveldrit.

Wiel van Oosterhout is al die jaren bij alle activiteiten vooral als manusje van alles en uitvoerder van alle voorkomende organisatorische zaken betrokken geweest. Hij benaderde elk jaar weer sponsoren zodat de stichting voldoende middelen had om alles te kunnen organiseren. Hij was verantwoordelijk voor het uitzetten van de routes, voor de horeca en inkoop. Hij bouwde het parcours op en zorgde na afloop ook weer dat alles werd opgeruimd. Hij heeft al die jaren ruimte beschikbaar gesteld voor de opslag van materialen en stelde een vergaderruimte beschikbaar. Daarnaast was hij altijd in de weer om de materialen te onderhouden en daar waar nodig te herstellen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen