15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurnePenoza-film met Monic Hendrickx in november in bioscoop

Penoza-film met Monic Hendrickx in november in bioscoop

Het filmvervolg op de succesvolle dramaserie Penoza is vanaf 28 november in de bioscoop te zien. Dat hebben producenten NL film en KRO-NCRV en filmdistributeur Dutch FilmWorks bekendgemaakt. De hoofdrol wordt net als in de serie gespeeld door Monic Hendrickx, die opgroeide in Deurne.

Terug in Deurne
In augustus 2017 was Hendrickx in Deurne te gast tijdens het filmfestival de Nacht van het Witte Doek. Samen met Penoza-fans keek ze toen de eerste aflevering van het vijfde seizoen. In de serie over de Nederlandse onderwereld speelt de actrice de hoofdrol van Carmen van Walraven. Na het plotselinge overlijden van haar man (gespeeld door Thomas Acda), neemt Carmen zijn plaats over in het criminele milieu.

Opnames starten eind maart
De Penoza-film wordt geschreven en geregisseerd door Diederik van Rooijen, die ook verantwoordelijk was voor de regie van de serie. Onder meer Gijs Naber, Loek Peters, Sigrid ten Napel en Raymond Thiry speelden in de serie van Penoza mee. In de film keren oude bekenden terug, maar zullen ook nieuwe personages hun opwachting maken. De opnames starten eind maart.

Foto: Pief Weyman (Penoza persfoto /KRO-NCRV)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen