8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneNederland digitaliseert en de bibliotheek helpt daarbij

Nederland digitaliseert en de bibliotheek helpt daarbij

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de bibliotheek. De bibliotheek biedt de cursus digisterker, om te leren omgaan met de digitale overheid.

Cursus Digisterker

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

Klik & Tik

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet, is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leert men de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Tot slot volgen de sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp. De cursus Klik&Tik wordt gehouden in zowel Bibliotheek Helmond als in Asten, Someren en Deurne. Informeer bij je eigen bibliotheek wanneer er weer plaats is om in te stromen.

Bovendien worden er in alle vier de locaties van Bibliotheek Helmond-Peel elke week spreekuren gehouden waar men terecht kan met vragen over bijvoorbeeld computergebruik, smartphone of tablet, internet en e-books.

Meer informatie op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/digitalehulp

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen