28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurnePGP Deurne stelt Riny van Rinsum (70) kandidaat als nieuwe wethouder

PGP Deurne stelt Riny van Rinsum (70) kandidaat als nieuwe wethouder

PGP Deurne heeft aan de gemeenteraad laten weten een opvolger te hebben gevonden voor Willy van den Berg, die begin juni vanwege aanhoudende gezondheidsproblemen zijn ontslag als wethouder in Deurne indiende. De kandidaat wethouder is de 70-jarige Riny van Rinsum uit Veghel.

Fractievoorzitter Jerom Coppus van PGP Deurne zegt dat de partij vooral heeft gezocht naar een toekomstige wethouder met veel ervaring en dat ze daarbij de blik ook op kandidaten buiten de gemeente Deurne heeft gericht.

Grote opgaven
“Gezien de grote opgaven waarvoor de gemeente Deurne staat en de wens om snel weer het college van B&W op bestuurlijke sterkte te krijgen, hebben we bij onze zoektocht naar een kandidaat wethouder gefocust op drie aspecten: bestuurlijke ervaring, deskundigheid op de in te vullen portefeuilles en snelle beschikbaarheid. De gewenste combinatie hebben we in Riny van Rinsum gevonden”, zegt Coppus.

Meierijstad
De kandidaat wethouder heeft brede en jarenlange bestuurlijke en maatschappelijke ervaring. Van Rinsum was van 1998 tot 2002 fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Veldhoven. Van 2008 tot 2017, toen Veghel fuseerde met Schijndel en Sint-Oedenrode tot de gemeente Meierijstad, was hij wethouder sociaal domein, gezondheid en kunst en cultuur. Daarna was hij anderhalf jaar extern wethouder in de gemeente Landerd met vrijwel dezelfde portefeuille.

“Hij heeft bovendien gedurende acht jaar in Veghel ervaring opgedaan met links-progressieve politieke samenwerking in de vorm van de fractie Hart voor Veghel, waarvoor hij wethouder was. We hebben er alle vertrouwen in dat Riny in staat is om deze raadsperiode voortvarend en constructief samen te werken aan de uitvoering van het raadsprogramma ‘Deurne, daar doen we het voor’”, aldus Jerom Coppus van PGP Deurne.

Foto: Hein van Bakel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen