5.4 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneToon Kortooms Park opnieuw genomineerd als Leukste Uitje van Nederland

Toon Kortooms Park opnieuw genomineerd als Leukste Uitje van Nederland

Het Toon Kortooms Park is net als vorig jaar genomineerd bij de ANWB-verkiezing als Leukste Uitje van Nederland 2024. Tot en met 29 oktober kan je stemmen op verschillende uitjes in ons land, waaronder het park aan de Griendtsveenseweg in Deurne.

“Wij zijn opnieuw genomineerd voor het leukste uitje door de ANWB! Zo’n nominatie geeft gevoelsmatig wel een extra steuntje in de rug. Dus breng ook jouw stem uit op ons park”, zegt Davey Willems van het Toon Kortooms Park.

Museum
Op het terrein dat eind 2009 werd geopend, vind je onder andere een museum met allerlei wetenswaardigheden over schrijver Toon Kortooms, bekend van boeken als Beekman & Beekman en Help de dokter verzuipt. In het museum vind je door Kortooms geschreven boeken, proza en manuscripten. Ook liggen er foto’s en stukken uit de werkkamer van de schrijver, zoals zijn typemachine en pennen.

Daarnaast is er op het park een theetuin, restaurant De Veenderij en een speciaal wandelpad. “Het blotevoetenpad is een bijzondere beleving”, legt Davey Willems uit. “Op alle paden kom je verschillende natuurlijke ondergronden tegen die je voeten prikkelen en als het ware masseren. Onderweg is er van alles te zien en beleven zoals uitkijktorens, evenwichtsbalken, de touwbrug-oversteek, een moddersloot en steltlopen.”

Zeilberg
Speciaal aan het park is ook dat het ligt op de plek waar Toon Kortooms opgroeide in de Zeilberg, op de grens van Deurne en Griendtsveen. Hij woonde er samen met zes broers en zeven zussen van 1918 tot 1944. Het park werd gesticht door Gerald Willems en zijn echtgenote en Angelique van den Berkmortel, met medewerking van de nabestaanden van Toon Kortooms. Tegenwoordig runt hun zoon Davey Willems het park in Deurne.

Je stem uitbrengen op het Toon Kortooms Park voor de verkiezing van Leukste Uitje van Nederland kan via de website van de ANWB. De winnaar wordt half januari 2024 bekendgemaakt.

Foto: Toon Kortooms Park

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen