5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurnePlan voor nachtwinkel in Deurne

Plan voor nachtwinkel in Deurne

In juni van het vorige jaar, kreeg de gemeente Deurne een verzoek binnen dat zij nooit eerder ontving: het starten van een winkel met openingstijden van 15.00 uur tot 03.00 uur. Het plan is ingediend door de Helmondse ondernemer Akdeniz; hij wil in zijn winkel onder andere drank, chips en rookwaren gaan verkopen.

Ambtenaar
Akdeniz was voornemens zich te vestigen in de Stationsstraat, dit plan werd door de gemeente direct afgewezen. Wel werd door een ambtenaar genoemd dat de kans van slagen in de Molenstraat groter was. Deze opmerking wekte bij Akdeniz de illusie dat er een opening was, maar dit bleek ten onrechte te zijn.

Hoofdbrekens
In de winkeltijdenwet is vastgelegd dat winkels in Nederland op werkdagen en zaterdagen open mogen zijn van 06.00 uur tot 22.00 uur. Over tijden die hiervan afwijken (zondagen, feestdagen, nachten) mogen gemeenten zelf beslissen. De gemeente Deurne, die nooit eerder een aanvraag voor een nachtwinkel ontving, breekt zich het hoofd over de kwestie. Om tot een oordeel te komen, hebben zij zich laten informeren door de dichtstbijzijnde ervaringsdeskundige; gemeente Helmond. Hun advies was negatief, zo ook dat van de politie en interne deskundigen op het gebied van openbare veiligheid. Het plan heeft teveel haken en ogen. Gevreesd wordt voor toename van overlast door uitgaanspubliek dat zich verzamelt bij een winkel die tot na horeca-sluitingstijd open is, of blijft hangen in het centrum.

Behoefte
Een definitief antwoord heeft Akdeniz nog niet gehad, dat zal nog op zich laten wachten tot het gemeentebestuur een onafhankelijk rapport van de bezwaarschriftencommissie heeft ontvangen. De Helmondse ondernemer is nog steeds overtuigd van zijn kansen. Naar eigen zeggen is uit onderzoek gebleken dat er grote behoefte is aan een nachtwinkel in Deurne. Akdeniz voelt er niets voor zijn ondernemersplan bij te stellen, hij gelooft in het concept zoals het er nu ligt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen