23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurnePlannen voor toekomst De Peel centraal tijdens bijeenkomst in Deurne; ‘Niets doen...

Plannen voor toekomst De Peel centraal tijdens bijeenkomst in Deurne; ‘Niets doen is geen optie’

Om plannen voor de toekomst van de Peel concreter te maken, vindt er op woensdag 3 juli het ZomerPeelcafé van NOVEX De Peel plaats bij Natuurpoort De Peel in Deurne. Bij dit initiatief van een aantal partijen uit de Peel en de provincie Noord-Brabant worden door middel van dialoog, theater en muziek vraagstukken behandeld die bij het nieuwe pionieren in de Peel aan de orde komen.

In onze streek zijn er dat nogal wat, die elkaar ook nog eens beïnvloeden en allemaal om ruimte vragen. Opgaven die volgens voorzitter Mario Jacobs van stuurgroep NOVEX De Peel van zowel regionaal, provinciaal als nationaal belang zijn: “De natuur, landbouw, water, energie, verstedelijking; alles vraagt om een oplossing. Dat is in het belang van de Peelbewoners én nodig om een toekomstbestendige, economisch gezonde en leefbare Peel door te kunnen geven aan volgende generaties.”

Concrete projecten
De afgelopen tijd hebben vanuit alle windstreken van De Peel ondernemers, maatschappelijke organisaties en Peelbewoners meegepraat en gedacht over onze regio in de toekomst. Dit deden ze met de verschillende overheden én met elkaar. De partijen zeggen dat hierbij gedachten al snel ideeën werden en ideeën plannen zijn geworden die kunnen leiden tot concrete projecten.

“Het nieuwe pionieren in De Peel is begonnen. De energie die is ontstaan willen we vasthouden, koesteren én delen. We zetten het goede gesprek voort met iedereen die zijn schouders wil zetten onder de toekomst van de Peel”, zeggen de verschillende partijen in De Peel.

‘Meerkleurige toekomst’
In dit samenwerkingsverband bevinden zich 25 overheidspartners, maatschappelijke partners, ondernemers en inwoners die de schouders willen zetten onder het realiseren van wat zij noemen: ‘een meerkleurige toekomst van de Peel’. “Niets doen is geen optie. We streven naar een regio waar grondgebruik in balans is met water en natuur. Waar een goede boterham te verdienen is met voedselproductie en andere bedrijvigheid. Een groene streek met leefbare dorpen”, aldus de NOVEX-partijen.

Bij het ZomerPeelcafé kunnen bezoekers onder andere aanschuiven bij één van de dialoogtafels en meepraten over belangrijke thema’s die in onze streek spelen. Er is ook een informatiemarkt waar mensen kennis kunnen maken met een aantal projecten en initiatieven. Daarnaast is het mogelijk een wandeling te maken door het projectgebied Leegveld, waarbij je wordt bijgepraat over de veranderingen die er in dit gebied hebben plaatsgevonden.

Landbouwdebat
In de theatervoorstelling ‘Iets met boeren’ wordt op een speelse manier ingespeeld op het actuele landbouwdebat en de verschillende standpunten. Verder is er livemuziek en worden er verhalen uit De Peel vertelt. Het NOVEX ZomerPeelcafé biedt volgens de organisatie een mooie gelegenheid om collega-ondernemers, initiatiefnemers, bestuurders, professionals en andere Peelbewoners te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 3 juli bij Natuurpoort De Peel aan het Leegveld 8a in Deurne en duurt van 15.00 tot 19.00 uur. Er kan op elk moment aangesloten worden bij de activiteiten en de entree is gratis. Voor sommige onderdelen van het programma is het aantal plaatsen beperkt en is vooraf aanmelden gewenst. Dit kan via deze link.

Foto: Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen