22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- Deurne Meedoen is winnen voor alle deelnemers aan ORO’s got Talent

[VIDEO] Meedoen is winnen voor alle deelnemers aan ORO’s got Talent

Rockers, dansers, (levenslied)zangers, een rapper, een drummer, een bassist, een pianist, een percussionist, cabaretiers; een keur aan artiesten zorgde zondagmiddag voor een volle Deurnese markt. Het publiek raakte na ieder nummer enthousiaster, de deelnemers van ORO zo mogelijk nog meer.

“Deurne, ik hou van jullie!”, roept zanger Stef van De Droom na het laatste liedje van hun medley. Het publiek ontvangt zijn liefdesverklaring met luid geklap en gejoel. Hij en zijn woongenoten hebben duidelijk de harten gestolen van de toeschouwers aan het horecaplein.

Warm onthaal
Maar zij zijn zeker niet de enigen die warm worden onthaald. In totaal staan er vanmiddag tien acts op het podium. Sommige artiesten durven het aan helemaal alleen in de spotlight te staan. Zo zingt Linda het gevoelige nummer ‘Waterdicht’ en kijkt hierbij, als een echte professional, recht in de camera.

Rapper Rolly P weet met zijn eigen geschreven nummers, zoals ‘Iedereen is gelijk’ het publiek te raken. Bassist Sander verrast met een rockquiz waarbij de juryleden moeten raden welk nummer gespeeld wordt. “Narcotic?”, gokt Greet Buter. Het antwoord is fout. De volgende ‘Rage against the machine’ heeft ze wel goed.

Samen met Thomas van de Broek en Annie Berkers vormt de burgemeester de jury. Na iedere act geven ze hun commentaar. Er komt geen winnaar uit de talentenshow naar voren. Alle deelnemers ontvangen een medaille en een vet applaus.

De Deurnese Guus Meeuwis
Zo ook zanger Guus en pianist Joost die samen de Smalle Havenband vormen. Ze brengen ‘Droomland’ en ‘Brabant’ ten gehore. Bij het tweede nummer gaan er steeds meer armen de lucht in, van het publiek en de andere artiesten. “Voor Guus Meeuwis hoef je niet meer naar Eindhoven. Wij hebben onze eigen Guus”, zegt presentator Bart van Goch.

Sommige deelnemers gaan volledig op in de ervaren groep muzikanten of zangers waarmee ze optreden. Jeroen is zo iemand. Al voordat hij het podium betreedt, klinkt zijn fanatieke getrommel. Samen met PadaM Percussie speelt hij een powersamba. “Genoten?”, vraagt de presentator na afloop. “Jaaa, jullie ook?”

Ook Daniëlle en Linda passen prima tussen enkele leden van cabaretgroep Zes Stuks. Ze gaan ‘al inclusie’ op vakantie naar Ibiza. Met eigen teksten en liedjes brengen ze de vakantiesfeer er goed in. Jurylid Thomas mag zelfs mee op vakantie. “What happens in Ibiza, stays in Ibiza”, wordt er giechelend door de dames gezegd.

Invallen bij Muse
Van een heel ander kaliber is de act van Rick d’n Drummer. In zijn eentje achter het drumstel gaat hij helemaal los. Hij speelt onder andere ‘Starlight’ van Muse. Burgemeester Buter houdt wel van stevige muziek én van de Engelse rockband. “Als hun drummer uitvalt, kun jij zo invallen.”

Even later vult een variant op K3 het podium samen met frontvrouw Roos. “Dag Deurne!”, roept ze uitgelaten. Ze glimlacht van oor tot oor tijdens het hele optreden. Aan het einde klinkt gejoel uit het publiek. Met haar armen de lucht in neemt Roos het applaus in ontvangst.

De afsluiter van de show is DJ Roy. Met een beetje hulp van Mark Mastbroek weet hij bij sommigen zelfs de voetjes van de vloer te krijgen. Zijn performance gaat bijna vloeiend over in de afterparty die erna van start gaat met de twee dj’s. De sfeer kan niet meer stuk.

Bekijk hieronder de foto- en videoreportage die DMG maakte bij ORO’s got Talent.

Foto’s: Martien van Dam / Video-opname: Marc Zet / Video-editing: Jos van Neerven

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen