8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurnePolitie Deurne waarschuwt voor inbeslagname illegale e-steps en hoverboards

Politie Deurne waarschuwt voor inbeslagname illegale e-steps en hoverboards

Je ziet ze in het buitenland veel in het straatbeeld maar ook in de gemeente Deurne kom je steeds meer elektrische steps en hoverboards tegen op de openbare weg. De politie in Deurne waarschuwt er voor dat de meeste van deze soms zelfgebouwde elektrische en gemotoriseerde voertuigen niet zijn goedgekeurd door de RDW en dus niet op de openbare weg mogen worden gebruikt.

In sommige landen zijn ze wel toegestaan zoals in zoals in België en Spanje maar in ons land mag je ze alleen op eigen terrein gebruiken. Wanneer je toch met een ongekeurd voertuig de weg op gaat, kan de politie je elektrische step of bijvoorbeeld een Segway in beslag nemen waarna deze meestal zal worden vernietigd. Ook kun je dan rekenen op een proces-verbaal en een boete van ongeveer 400 euro.

Daarnaast kunnen deze ongekeurde voertuigen niet worden verzekerd dus wanneer je met zo’n step of hoverboard de weg op gaat en betrokken raakt bij een verkeersongeval en de tegenpartij of jijzelf loopt blijvend letsel op, dan zijn de kosten niet te overzien.

Wil je weten met welke voertuigen je wel en niet de openbare weg op mag? Kijk dan op de website van de politie. Bekijk op onderstaande kaart in welke landen een elektrische step is toegestaan op de openbare weg.

Voor meer informatie, lees ook: https://elektrische-steps.com/nieuws/onderzoek-elektrische-steps-in-eu

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen