9.2 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- HelenaveenVerkeersveiligheid Soemeersingel niet in orde; maximum snelheid tijdelijk 30 kilometer per uur

Verkeersveiligheid Soemeersingel niet in orde; maximum snelheid tijdelijk 30 kilometer per uur

De verkeersveiligheid van de weg die de dorpen Helenaveen en Griendtsveen verbindt, laat te wensen over. Dit blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Deurne onlangs heeft laten doen. Op verschillende plaatsen is het wegdek verzakt en zitten er scheuren in het asfalt. Ook zijn een aantal verkeersborden niet goed zichtbaar voor de weggebruikers.

Daarom zijn er eerder al borden geplaatst met de tekst ‘slecht wegdek’ en is nu ook de maximumsnelheid tijdelijk van 60 naar 30 kilometer per uur omlaag gebracht bij de wegverzakkingen. Wethouder Helm Verhees legt uit: “Afgelopen mei vond er nog een ernstig ongeval plaats op de Soemeersingel. Een ongeluk met helaas een dodelijke afloop. Dat betreuren wij zeer. Voor ons een reden om onderzoek te laten doen hoe de weggebruiker de verkeersveiligheid ervaart. Met de uitkomsten zijn we meteen aan de slag gegaan”.

Verzakkingen
Naar aanleiding van het onderzoek zijn nu naast de verkeersborden die waarschuwen voor slecht wegdek nog een aantal maatregelen genomen. Op drie plekken van het totaal vijf kilometer lange wegdek bevinden zich de grootste verzakkingen. Het onderzoeksbureau adviseert om op die plekken snelheidsbeperkende maatregelen te treffen en de gebruikers beter te attenderen op de kuilen en verzakkingen. Daarom heeft de gemeente nu tijdelijk een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur ingesteld. Ook zijn de houten bermpalen vervangen door witte paaltjes en zijn de bestaande verkeersborden beter zichtbaar gemaakt, onder meer door de bermen te maaien.

De gemeente gaat nu bekijken welke aanbevelingen er nog meer uit het rapport kunnen worden overgenomen, waaronder een structurele oplossing voor de slechte staat van het wegdek van de Soemeersingel.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen