17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurnePolitie helpt gestrande Oekraïense vluchtelingen op A67 bij Asten

Politie helpt gestrande Oekraïense vluchtelingen op A67 bij Asten

De politie Deurne Asten Someren werd donderdagochtend opgeroepen om een kijkje te gaan nemen op de A67 bij Asten. Daar zou een man te voet de snelweg zijn overgestoken.

Omdat dit levensgevaarlijk is, wilde de politie de man aanspreken en een stevige bekeuring geven. Maar toen de agenten aankwamen op de plek bleek de situatie heel anders te zijn dan ze hadden verwacht.

Zes dagen
Ze troffen op de parkeerplaats naast de snelweg een gezin met jonge kinderen aan dat op de vlucht is voor de oorlog in Oekraïne. Al zes dagen zijn ze onderweg en overnachten ze met de hele familie in de auto. De vluchtelingen zijn op weg naar Engeland maar op de A67 bij Asten begaf de auto van het gezin het. Omdat de bestuurder zich geen raad meer wist, was hij de snelweg overgestoken om bij het tankstation aan de overkant van de weg om hulp te vragen.

Gratis pechhulp
De agenten hebben de man teruggebracht naar zijn gezin en namens hem de ANWB gebeld. “Deze kanjers wisten ons te vertellen dat zij, gezien de huidige situatie, kosteloos pechhulp bieden aan deze mensen”, vertelt één van de agenten.

‘Tranen in de ogen’
De twee kinderen van de gevluchte familie kregen van de agenten een politiebeer om ze gerust te stellen. Ook de man was flink aangeslagen door de gebeurtenis, vertellen de politieagenten: “Wij zagen na dit alles de tranen in de ogen bij deze man. Wij zijn blij dat het eindelijk een keer mee zit voor hem, ook al is het relatief gezien maar een klein gebaar. Dit doet ons wat!”

Foto: Politie Deurne Asten Someren

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen