1.6 C
Deurne
zondag 29 januari 2023
Home- DeurneDrie lijsttrekkersdebatten bij gemeenteraadsverkiezingen in Deurne

Drie lijsttrekkersdebatten bij gemeenteraadsverkiezingen in Deurne

De lijsttrekkers in Deurne krijgen het de komende weken druk met maar liefst drie debatavonden op het programma. Kiezers kunnen donderdag 10 maart, vrijdag 11 maart en dinsdag 15 maart meer te weten komen over de standpunten van de zeven partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Deurne.

De eerste bijeenkomst is het Groot Landbouwdebat, georganiseerd door vereniging Stop de Stank. De zeven lijsttrekkers komen donderdag 10 maart samen in Zaal Van Bussel aan de St. Jozefstraat 77 in Deurne om uit te leggen wat hun plannen zijn voor de landbouw en het buitengebied in de gemeente. Daarbij gaan ze ook met het publiek in debat. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.30 uur en wordt geleid door Femke Dingemans, directeur Brabantse Milieufederatie (BMF).

Lijsttrekkersdebat
De dag er op is er om 20.00 uur in het Cultuurcentrum Deurne het lijsttrekkersdebat waarbij alle zeven partijen hun verkiezingsprogramma’s zullen toelichten en met elkaar in debat gaan over thema’s als woningbouw, maatschappelijke voorzieningen, veehouderij, landbouw en natuur. Bij de bijeenkomst die wordt gehouden in de grote zaal van het Cultuurcentrum aan het Martinetplein zijn alle inwoners van de gemeente Deurne welkom, de avond is vrij toegankelijk.

Live op DMG TV
Het lijsttrekkersdebat wordt vrijdag 11 maart ook live uitgezonden door DMG TV en wordt geleid door Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut. De anderhalf uur durende livestream is die avond te bekijken via het YouTube-kanaal van DMG.

Slotdebat
Op dinsdag 15 maart is er onder organisatie van de gezamenlijke ondernemersverenigingen in Cultuurcentrum Deurne om 21.00 uur het slotdebat van de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens dit gesprek worden de lijstrekkers van de politieke partijen aan de tand gevoeld over wat er vier jaar geleden is beloofd en wordt gevraagd welke plannen de partijen hebben voor de komende regeerperiode. Het debat wordt geleid door Jan van den Heuvel en Niels Crooijmans. Ook deze avond is vrij toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Deurne. Van dit debat wordt geen livestream uitgezonden.

Verkiezingsavond
Tijdens de verkiezingsavond op woensdag 16 maart verzorgt DMG vanuit het Cultuurcentrum in Deurne een live tv-show met alle tussen-uitslagen, interviews met de lijsttrekkers en de einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Presentatoren Willem Wijnen en Ivan van Oosterhout houden je de hele avond op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en uitslagen van de verschillende stembureaus. Ook deze livestream zal te zien zijn via het YouTube-kanaal van DMG.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen