17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurnePolitie houdt woensdag grote controle op A67

Politie houdt woensdag grote controle op A67

De politie gaat op woensdag 19 september een grote controle doen op verschillende plekken langs de A67. Snelheid, maar ook vooral gebruik van de mobiele telefoon wordt gecontroleerd. Met deze actie vraagt de politie aandacht voor de verkeersveiligheid.

De estafettecontrole wordt in samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincies Brabant en Limburg georganiseerd. Op 19 september is het EDWARD dag, dat staat voor European Day Without A Road Death.

Appen en bellen is afleidend
De politie heeft afgelopen jaar meer dan 1.000 bestuurders bekeurd op de A67, zo schrijft 1Limburg. Ongeveer 800 boetes hadden te maken met het gebruik van een telefoon achter het stuur. Daarom zal er tijdens de estafettecontrole vooral gelet worden op appen en niet handsfree bellen tijdens het rijden.
De controle past in de landelijke campagne over afleiding in het verkeer, die donderdag werd gelanceerd.

Aantal verkeersdoden neemt weer toe
Het aantal doden in het verkeer neemt, na een jarenlange daling, sinds 2016 weer toe. Het aantal ernstig gewonden in het verkeer stijgt al langer. Amerikaans onderzoek wijst uit dat de kans op een ongeluk flink stijgt door het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer.
Na de grote politiecontrole op 19 september volgen nog twee politieacties, ook gericht op afleiding tijdens het rijden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen