7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurnePolitie toont videobeelden van brutale laptop-diefstal in stationsrestauratie Deurne

Politie toont videobeelden van brutale laptop-diefstal in stationsrestauratie Deurne

Op de videobeelden die maandag in het tv-programma Bureau Brabant werden getoond, is te zien hoe twee dieven geraffineerd samenwerken om een laptop te stelen van een bezoeker van de stationsrestauratie in Deurne. De politie hoopt met het tonen van de bewakingsbeelden dat iemand één van de twee verdachten of beiden herkent.

De brutale diefstal gebeurde op dinsdag 23 januari rond 17.45 uur pontificaal onder de ogen van verschillende mensen die in de restauratie aanwezig waren, maar zonder dat iemand iets in de gaten had.

Opvallende kenmerken
De twee verdachten doen het voorkomen alsof ze elkaar niet kennen, maar in werkelijkheid werken ze nauw samen bij het weghalen van de laptop en hebben beiden een duidelijke functie in het geheel. De ene man probeert de aandacht van het slachtoffer te trekken door alsmaar heen en weer te lopen in de ruimte. Hij is gekleed in een opvallende witte met grijze en donkergrijze jas.

De andere man valt ook enorm op omdat hij twee verschillende schoenen draagt; één wit en één donkerbruin exemplaar. Hij gaat aan een tafeltje schuin achter het slachtoffer zitten met zicht op haar tas die op de grond staat. De dief kijkt even van een afstandje in de tas, raakt de hengsels ervan een paar keer aan en haalt dan de laptop uit de tas en steekt die onder zijn jas. Even later gaan de twee er buiten beeld vandoor.

De politie is op zoek naar tips over de twee mannen: “Het gaat hier om een brutale diefstal, waarbij de verdachten bewust samenwerken en ieder zijn eigen rol heeft. We willen natuurlijk voorkomen dat ze dit nog een keer doen, dus help mee ze te vinden. Tip als je een vermoeden hebt wie dit zijn.”

Informatie kun je telefonisch doorgeven via 0800-6070 of anoniem op 0800-7000. Je kunt ook tips melden via het online tipformulier op de website van de politie.

Bekijk hieronder de aflevering van Bureau Brabant. Het fragment van de diefstal in Deurne is te zien vanaf 6.18 minuten.

Bron: Omroep Brabant

Foto: politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen