14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneE-Racingteam Hub van Doornecollege levert beste prestaties ooit

E-Racingteam Hub van Doornecollege levert beste prestaties ooit

Het E-Racingteam van het Hub van Doornecollege uit Deurne heeft onlangs hun meest succesvolle dag ooit beleefd. De leerlingen leverden bij de wedstrijden voor zelfgebouwde E-karts in Lelystad hun beste prestaties sinds de start van het team twee jaar geleden.

Beide races werden gewonnen door het Deurnese team; coureur Nick van den Berg behaalde de eerste plaats in de Endurance race met de HC3 E-kart en Bram Cornelissen mocht de zege op zijn naam schrijven tijdens de eerste race van de dag. Van den Berg eindigde hier op een mooie tweede positie.

Winnen
Na de succesvolle races kregen leerlingen van het Hub van Doornecollege nog bezoek in de pitstraat. Basisschoolleerlingen van de St. Bernadetteschool uit Zuidermeer vroegen de jongens van het Deurnese team het hemd van hun lijf. De kinderen waren door de prestaties van het E-Racingteam enthousiast geworden en wilden alles weten over E-kart racen, het bouwen van een kart en natuurlijk vooral over winnen.

Nieuw kunstwerkje
Op dit moment is het E-kartteam uit Deurne druk bezig met haar nieuwste kunstwerkje: de HC5 E-kart. Deze krijgt een nieuw remsysteem en een nieuw ophangsysteem. Daarnaast heeft de kart een nieuw 2024 superkartchassis, dat samen met de ontwikkelaar is gebouwd. De kart is nóg lichter gebouwd dan de voorgaande modellen.

De leerlingen hopen de HC5 te kunnen presenteren tijdens de wedstrijd die op 18 april wordt gehouden op Raceway Venray. Rondom die wedstrijd houdt Sterk Techniek Onderwijs Helmond-de Peel ook activiteiten voor basisscholen en de deelnemende middelbare scholen.

Nieuw team
Dit is het laatste jaar voor het huidige dreamteam. Vanaf deze week tot en met 20 april vinden er sollicitatiegesprekken plaats onder de tweedeklassers van het Hub van Doornecollege voor de nieuwe samenstelling van het kartteam. Degene met de creatiefste sollicitatiebrief mag mee naar het Greenkarting-evenement op de Raceway Venray op donderdag 18 april.

Foto: Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen