11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- HelenaveenPolitie vraagt in verschillende talen om tips over gewelddadige overval Helenaveen

Politie vraagt in verschillende talen om tips over gewelddadige overval Helenaveen

De politie heeft vrijdagmiddag in meerdere talen een oproep gedaan tot het melden van tips in verband met de gewelddadige woningoverval aan de Lage Brugweg in Helenaveen. Hierbij kwam de 47-jarige bewoner Jan van Mullekom om het leven.

De politie geeft aan op dit moment met man en macht te werken om de toedracht te achterhalen en de verdachte(n) op te sporen. “Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is opgericht om de woningoverval te onderzoeken. De recherche heeft nog veel onbeantwoorde vragen en is nog op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien of gehoord”, meldt de politie.

Veel onduidelijk
“Ondanks dat we elke dag met een volledig team keihard werken om de zaak op te lossen, is er nu nog heel veel onduidelijk. In de regio wonen en werken veel mensen uit bijvoorbeeld Polen, Litouwen en Oekraïne, die we in het Nederlands niet bereiken. Maar zij hebben misschien wel informatie die ons zou kunnen helpen in het onderzoek. Daarom benaderen we hen nu in hun eigen taal”, legt de politie uit.

Hulp hard nodig
In het belang van het onderzoek kan de politie niet alle informatie delen die ze al wel hebben verzameld. “We kunnen natuurlijk niet alles wat we al wél weten vertellen, maar het dossier op politie.nl wordt zo veel mogelijk gevuld met informatie over de stand van het onderzoek en met vragen aan het publiek. Er is nog heel veel dat we niet weten en waarvoor we de hulp van de burgers hard nodig hebben. Elk kleine beetje informatie, hoe onbelangrijk het ook mag lijken, kan misschien toch net het stukje van de puzzel zijn dat we zoeken.”

Vastgebonden
“Gezien de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen, gaan we uit van een gewelddadige overval. De man werd namelijk vastgebonden gevonden. Of er uiteindelijk spullen van de man zijn meegenomen is echter nog niet duidelijk”, meldt de politie. Volgens bronnen binnen de opsporingsdiensten lijkt een link met het criminele circuit onwaarschijnlijk, meldt het ED.

Esso-tankstation
Er worden getuigen gezocht die tussen zondag 10 juli rond 19.00 uur en maandagochtend 11 juli om 08.00 uur in de buurt van de Lage Brugweg iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de woning van het slachtoffer. Ook mensen die rond dezelfde tijd in de omgeving van of bij het nabij gevestigde Esso-tankstation iets abnormaals hebben gezien, worden gevraagd om zich te melden.

Mensen met tips kunnen deze doorgeven via 0800-6070 (Opsporingstiplijn) of anoniem via 0800-7000.

 

Foto’s: politie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen