18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurnePolitie waarschuwt truckers voor ‘zeilsnijders’ langs A67

Politie waarschuwt truckers voor ‘zeilsnijders’ langs A67

Vrachtwagenchauffeurs die hun truck parkeren op onbewaakte parkeerplaatsen langs de A67 en A73 moeten goed uitkijken dat ze niet worden beroofd door ‘zeilsnijders’. De politie waarschuwt dat deze twee snelwegen erg populair zijn bij ladingdieven.

Eerder deze maand hield de politie al twee Roemeense dieven aan op de parkeerplaats Hondsiep langs de A73 bij Cuijk. Het zijn vaak internationale bendes die een tijdje in een bepaalde regio toeslaan en daarna weer verder te trekken. De dieven gaan heel gericht te werk. Als ze na het maken van een ‘kijkgaatje’ in een zeil zien dat er niets van hun gading in de vrachtwagen ligt, gaan ze door naar een andere truck, net zo lang tot ze iets waardevols hebben gevonden.

Extra surveilleren

De politie gaat de komende tijd extra surveilleren op onbewaakte parkeerplaatsen langs de A67 en A73 en adviseert om ook aangifte te doen wanneer er alleen een poging is gedaan om in de oplegger te kijken door het zeil open te snijden. Hierdoor krijgt de politie een beter beeld van waar de bendes op dit moment actief zijn.

Verder wordt transporteurs aangeraden om waardevolle lading niet in een trailer met zeil te vervoeren. Chauffeurs wordt afgeraden om bij onbewaakte parkeerplaatsen langs de snelweg te rusten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen