7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurnePolitie zoekt dieven die er met 6.600 euro aan cv-ketels vandoor gaan...

Politie zoekt dieven die er met 6.600 euro aan cv-ketels vandoor gaan in Asten

De politie is op zoek naar mensen die de personen herkennen die op bewakingsbeelden zijn te zien, terwijl ze een pallet cv-ketels ter waarde van 6.600 euro stelen. De diefstal gebeurde op maandag 27 februari tussen 10.15 uur  en 11.15 uur bij een bedrijf aan de Ommelseweg in Asten.

“Gelukkig hangen er camera’s bij en in het bedrijf en die hebben alles vastgelegd”, meldt de politie. Op de beelden is een lichtgrijze Volkwagen Caddy te zien die voorbij komt rijden en dan omkeert en het bedrijfsterrein oprijdt. “Het lijkt alsof ze even rondrijden om de boel te bekijken. Eerst naar de achterzijde van het bedrijf, om dan weer naar de voorkant te rijden”, zegt de politie. Dan stapt de bestuurder uit, loopt naar een zijdeur van het bedrijfspand en probeert die te openen. Na een poos lukt het hem om de deur open te krijgen. De verdachte blijft eerst nog even in de deuropening staan en gaat dan naar binnen.

Gewoon aan het werk
Ondertussen zijn medewerkers in het bedrijf gewoon aan het werk die de man binnen zien komen, maar niet in de gaten hebben dat de persoon er niet thuishoort. “Dan wordt duidelijk waar het de dieven om te doen is. Een pallet met cv-ketels a 1100 euro per stuk. Hij weet precies wat hij doet en snijdt de folie van de dozen”, legt de politie uit.

Goed voorbereide diefstal
Hoewel één van de dieven op een bepaald moment even lijkt te schrikken van een auto van het bedrijf die langsrijdt, denkt de politie dat dit geen spontane actie is maar een goed voorbereide diefstal: “Niet één, niet twee of drie, maar zes ketels gaan er van de pallet zo de Caddy in. Als ze eenmaal de buit binnen hebben, stappen ze allebei in en rijden weg. Op de ventweg van de Ommelseweg gaan ze dan rechtsaf.”

De politie wil graag in contact komen met mensen die de verdachten op de beelden herkennen of andere informatie hebben, die kan helpen bij de zaak. “De dieven staan erg goed op de beelden en zouden dus ook te herkennen moeten zijn”, meldt de politie.

Tips kun je online doorgeven of telefonisch via 0800-6070. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Foto: politie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen