17.2 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneMirjam Kräwinkel nieuwe bestuurder ORO: ‘Ik wil kansen geven aan ieders talent’

Mirjam Kräwinkel nieuwe bestuurder ORO: ‘Ik wil kansen geven aan ieders talent’

Mirjam Kräwinkel wordt vanaf 1 augustus de nieuwe bestuurder van ORO. Daarmee volgt ze Jan Roelofs op die na 11 jaar in de bestuursfunctie met prepensioen gaat en afscheid zal nemen bij de organisatie. ORO biedt in de regio op verschillende plaats zorg aan voor mensen met een verstandelijke beperking. In Deurne heeft ORO meerdere locaties waaronder ’t Rijtven en de Smalle Haven.

Kräwinkel werkt nu nog als directeur-bestuurder bij woningcorporatie WoCom in Helmond. Omdat ze bekend is in de regio en al samenwerkte met veel stakeholders van ORO, heeft de organisatie alle vertrouwen in de nieuwe bestuurder: “Mirjam heeft ruime ervaring in strategie, beleid, organisatieontwikkeling en aansturing bij verschillende woningcorporaties. Een gedreven en verbindende bestuurder met passie voor mensen voor wie meedoen niet zo vanzelfsprekend is.”

‘Mooiste missie’
De nieuwe bestuurder kijkt er naar uit om samen met het team van ORO te werken aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. “Dat is de mooiste missie die ik kan bedenken. Kansen zien, voor klein en groot geluk. Door oprecht te kijken naar wat iemand wil, kan en nodig heeft. Ik vind het een prachtige kans om daar een bijdrage aan te leveren”, vertelt Mirjam Kräwinkel.

Wensen van cliënten
Huidig bestuurder Jan Roelofs neemt op 1 augustus na 11 jaar afscheid van ORO. In oktober vorig jaar kondigde hij al aan uiterlijk op 1 juli van dit jaar te vertrekken. Vanwege de startdatum van Kräwinkel, heeft hij zijn afscheid een maand uitgesteld en stopt hij per 1 augustus. Onder leiding van Jan Roelofs heeft ORO belangrijke stappen gezet in het verbeteren van de zorg voor cliënten en het versterken van de organisatie. Van een ‘indicatiegerichte zorginstelling’ ontwikkelde ORO zich tot een organisatie die veel meer kijkt naar de wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënten.

Gelukkig maken
De Raad van Toezicht van ORO is Roelofs dankbaar voor zijn werk als bestuurder. “Wij zijn Jan zeer erkentelijk voor zijn bijdrage en zijn gedreven inzet om zijn visie op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking bij ORO vorm en inhoud te geven. Jarenlang is hij het gezicht van ORO geweest bij het – samen met de medewerkers – ontwikkelen en uitdragen van ORO’s  missie ‘Kwetsbare mensen gelukkig maken’. In deze jaren is ORO uitgegroeid tot een stabiele en onderscheidende organisatie waar de wensen van cliënten en hun familie daadwerkelijk het vertrekpunt van dienstverlening vormen”, legt voorzitter Anne Jonkman van de Raad van Toezicht van ORO uit.

Complexe vraagstukken
Volgens Jan Roelofs wacht Mirjam Kräwinkel een mooie, uitdagende opdracht. “Ondanks alle complexe vraagstukken die zich momenteel vanuit onze samenleving bij ORO aandienen, ben ik vol vertrouwen in de toekomst. Immers als ORO het niet kan, wie kan het dan wel. Met Mirjam als bestuurder heb ik er alle vertrouwen in dat het geluk van de cliënt bij ORO voorop zal blijven staan”, zegt Roelofs.

Lees ook: Bevlogen bestuurder Jan Roelofs neemt afscheid van ORO

Foto: ORO

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen