10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- LiesselPolitie zoekt getuigen van auto-inbraken in Liessel

Politie zoekt getuigen van auto-inbraken in Liessel

De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak in meerdere voertuigen in Liessel. In de nacht van donderdag 18 januari op vrijdag 19 januari werd bij een aantal auto’s in gebroken of geprobeerd in voertuigen te komen in onder meer de Monseigneur Berkvensstraat, het Hoogveld, de Moerbij en de Zandstraat.

“Ook op andere plaatsen in Liessel zijn er meldingen van auto-inbraken of pogingen daartoe”, zegt een woordvoerder van de politie. De dief zou op een herenfiets door het dorp zijn getrokken en aan meerdere portieren van auto’s hebben gevoeld. Bij de voertuigen waar de persoon binnen wist te geraken, werd een ruitje ingetikt.

Kleingeld
“Het lijkt er op dat er vrij willekeurig is geprobeerd om in te breken. Het gaat om zowel oude als nieuwe auto’s en uit sommige voertuigen werd niets buitgemaakt, bij de andere wat kleingeld en in een paar gevallen werden uiteenlopende goederen weggenomen”, aldus de politie.

Witte sneakers
De dief waar de politie naar op zoek is, droeg tijdens de inbraken en pogingen ertoe in het oog springend schoeisel. “De persoon had opvallende witte sneakers aan. Verder was deze in het zwart gekleed. De fiets waar de verdachte op reed, was geen e-bike maar een gewone normale herenfiets”, legt de politie uit.

Mensen die tips of camerabeelden hebben die kunnen helpen bij het opsporen van de persoon, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Vermeld bij je tip het registratienummer: 2024013946. Je kunt ook online je reactie doorgeven via politie.nl.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen