4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- NeerkantTeam met Neerkantse navigator Marcel Snijders eindigt als vierde in Dakar Rally

Team met Neerkantse navigator Marcel Snijders eindigt als vierde in Dakar Rally

De finishlijn is bereikt voor Janus van Kasteren, Darek Rodewald en Marcel Snijders. Waar de strijd ijzersterk begon voor het team met de Neerkantse navigator, verloor truck #600 veel terrein in de tweede week. Ook het rijden van de derde tijd in de laatste etappe kon niet meer genoeg goed maken en in plaats van de hoofdprijs van vorig jaar, moesten Janus Marcel en Rodewald dit keer genoegen nemen met een vierde plek.

De laatste twee etappes deed de motor van de truck weer wat hij moest doen, in tegenstelling tot de dagen ervoor. Donderdag werd het parcours van etappe 11 met veel stenen en stof goed doorlopen. De nodige trucks en buggies werden ingehaald, maar vervolgens was de eerste lekke band een feit. Even later ging de volgende band er aan.

Dat betekende rustig doorrijden, want zonder reservebanden wil je geen risico lopen. Ondanks het aanhouden van een lagere snelheid van 85 kilometer per uur, sloeg het noodlot toe: lekke band nummer drie. Het team kon gelukkig rekenen op de hulp van Michiel Becx, die één van zijn reservebanden uitleende.

Tijdens de laatste etappe van 175 kilometer zette chauffeur Janus van Kasteren, monteur Darek Rodewald en navigator Marcel Snijders nog een goede derde tijd neer, maar het was niet genoeg voor een plaats in de top 3 van het algemeen truckklassement.

Eerste werd de Tsjech Martin Macik, die halverwege deze Dakar Rally de macht greep en die niet meer liet gaan. Zijn landgenoot Ales Loprais werd tweede en Nederlander Mitchel van den Brink eindigde op de derde plek.

Foto: Iveco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen