9.4 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurnePolitie zoekt man die pint met gestolen bankpas van 86-jarige vrouw uit...

Politie zoekt man die pint met gestolen bankpas van 86-jarige vrouw uit Deurne

De politie is op zoek naar mensen die de man herkennen die op bewakingsbeelden te zien is terwijl hij pint met een gestolen bankpas. Die werd op 10 november vorig jaar ontvreemd bij een 86-jarige vrouw in de Hofstraat in Deurne.

Het slachtoffer kreeg eerst een telefoontje met de smoes dat er iets mis was met haar bankrekening. Even later kwam er iemand aan de deur om de bankpas en pincode op te halen. De man op de beelden die de politie maandag heeft vrijgegeven, maakt gebruik van de pas die van de bejaarde vrouw in Deurne werd meegenomen.

‘Spoofing’
Deze oplichting door nepbankmedewerkers die ook wel ‘spoofing’ wordt genoemd, vindt vooral plaats bij mensen in de leeftijd van boven de 70 jaar. “Elke keer weer zijn het de ouderen onder ons die het makkelijkst slachtoffer worden van dit soort criminelen”, meldt de politie. “Uw bank zou u nooit op deze manier op bellen. Laat staan dat er iemand van de bank bij u aan de deur komt om uw bankpas op te halen. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: trap er niet in en geef nooit uw bankgegevens af!”

Duidelijke beelden
De politie komt graag in contact met mensen die de verdachte op de bewakingsbeelden herkennen of die andere informatie hebben die kan helpen bij de zaak. “We laten duidelijke beelden zien van de man die dus met de pas van de 86-jarige vrouw pint. We hebben maar één vraag: wie is dit? Laat het ons weten”, zegt de politie. Tip kun je online doorgeven of telefonisch via 0800-6070. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Foto: politie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen