18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDMG Radio komt samen met Giro 555 in actie voor slachtoffers aardbeving...

DMG Radio komt samen met Giro 555 in actie voor slachtoffers aardbeving Syrië en Turkije

Samen met Giro 555 komt DMG Radio woensdag 15 februari in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Bij de inzamelingsactie kunnen luisteraars de hele dag een eenmalige gift doneren via een lokale digitale collectebus. Daarnaast kunnen ze al vanaf vandaag de titels van liedjes doorgeven waarmee zij alle slachtoffers en betrokkenen een hart onder de riem willen steken.

Meehelpen door een bijdrage over te maken, kan per direct via de Giro 555 collectebus van DMG. Alle donaties komen dan rechtstreeks terecht bij Giro 555. Maar luisteraars kunnen ook helpen met de muziek die als steun woensdag wordt gedraaid.

Lokale collectebus
“Iedereen die een toepasselijk lied in gedachten heeft, is welkom om dit door te geven. Dit kan door een email te sturen naar actie@dmgdeurne.nl met daarin de titel en artiest van het nummer dat je wilt horen”, legt coördinator Ivo Boudewijns van DMG uit. “Er is in samenwerking met Giro 555 een speciale lokale digitale collectebus van DMG waar mensen geld naar kunnen overmaken dat dan rechtstreeks bij Giro 555 terechtkomt.”

Bekende Nederlanders
Naast de verzoeknummers die door luisteraars worden aangeleverd, wordt er de hele dag opgeroepen op de lokale radiozender om een donatie te doen. “Elk uur tussen 7.00 en 19.00 uur hebben we een bekende Nederlander die een oproep doet waarna één van de aangevraagde nummer wordt gedraaid. Daar zitten bekendheden tussen van Johnny de Mol tot Hadewych Minis en van Lilian Marijnissen tot Bahram Sedeghi”, legt Boudewijns uit.

People help the people
Bij DMG wordt net als bij bijna alle publieke- en commerciële omroepen om 8.45 uur gezamenlijk het toepasselijke nummer People help the people van Birdy gedraaid. Dat concept wordt bij DMG verder door de dag heen voortgezet met liedjes waar de luisteraars van DMG Radio van vinden dat die goed de gevoelens verwoorden die ze willen overbrengen.

Enorme schade
Er is dringend hulp nodig voor Turkije en Syrië omdat de twee landen zijn getroffen door meerdere zware aardbevingen en naschokken. De schade is enorm: gebouwen zijn ingestort, vele duizenden mensen zijn gewond en het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 33.000 mensen. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou.

De collectebus van DMG voor de slachtoffers in Turkije en Syrië vind je op https://giro555aardbeving.digicollect.nl/dmg-deurne-media-groep. Of scan met je smartphone onderstaande QR-code. Meer informatie over de actie die ook na woensdag doorgaat, vind je op dmgdeurne.nl/actie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen