17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurnePolitiebureaus dinsdag gesloten vanwege protestactie voor behoud vroegpensioen

Politiebureaus dinsdag gesloten vanwege protestactie voor behoud vroegpensioen

Vanwege een protestactie zijn politiebureaus met een publieksfunctie dinsdag de hele dag gesloten. Dit geldt in onze regio voor het bureau aan de Kasteel-Traverse 101 in Helmond. Bij het politiebureau in Asten kunnen burgers ook niet terecht, maar dat komt doordat deze locatie al enige tijd geen publieksfunctie meer heeft.

De vakbonden willen met de sluiting van de bureaus op dinsdag een volgende stap nemen in het aandacht vragen voor betere pensioenvoorzieningen omdat het overleg over het vroegpensioen (RVU) voor politiemedewerkers is vastgelopen. “Eerder zijn de leden van de vier politiebonden begonnen om voor minder ernstige overtredingen geen bekeuringen uit te schrijven. Nu het gewenste resultaat uitblijft, wordt de actie opgevoerd met bureausluitingen”, meldt de politie.

Hierdoor zijn de bureaus dinsdag van 00.00 uur tot 23.59 uur gesloten. “In de praktijk betekent het dat het publiek die dinsdag een bureau niet fysiek kan bezoeken. Er is dus geen mogelijkheid om op locatie aangifte te doen, documenten af te geven en andere handelingen te verrichten. Burgers zullen hiervoor later terug moeten komen”, aldus de politie.

Het algemene nummer 0900-8844 en alarmnummer 112 blijven dinsdag wel gewoon bereikbaar. In veel gevallen is het ook gewoon mogelijk om online aangifte te doen. “Al gemaakte afspraken worden verplaatst naar een ander moment waarop het politiebureau geopend is”, meldt de politie. Vanaf woensdag om 00.00 uur zijn de politiebureaus geopend op de gebruikelijke tijden.

Foto: politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen