11.7 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurnePolitiek wil snel duidelijkheid over wel of geen vuurwerk met nieuwjaar in...

Politiek wil snel duidelijkheid over wel of geen vuurwerk met nieuwjaar in Deurne

Voor de Nederlandse hoofdstad is de kogel al door de kerk maar hoe gaat de jaarwisseling in Deurne verlopen? Wel of geen vuurwerkverbod? Progressief Akkoord-GroenLinks & PvdA heeft de burgemeester gevraagd om snel duidelijkheid te geven over deze kwestie die zowel voor- als tegenstanders heeft.

Tijdens de afgelopen nieuwjaarsviering was ter voorkoming van extra druk op de zorg een landelijk vuurwerkverbod van kracht en was er een verbod op carbid schieten. Theo Hikspoors en Jerom Coppus hebben namens Progressief Akkoord-GroenLinks & PvdA een aantal vragen gesteld aan burgemeester Buter. Zij geven aan: “Door veel inwoners is het vuurwerkverbod als prettig ervaren. Voor andere inwoners geldt dat zij het afsteken van vuurwerk en carbid schieten juist hebben gemist als traditie tijdens de jaarwisseling.”

Vuurwerkshows
Nu de nieuwjaarsviering steeds dichterbij komt, wil de fractie weten of er al een evaluatie heeft plaatsgevonden van het landelijke en lokale vuurwerkbeleid tijdens de jaarwisseling 2020-2021 en wat de uitkomsten daarvan waren. Progressief Akkoord-GroenLinks & PvdA wil ook weten van het college hoe het aankijkt tegen het afsteken van vuurwerk tijdens de komende jaarwisseling? “Neemt het college in de afweging alternatieven mee zoals bijvoorbeeld het organiseren van centrale vuurwerkshows in Deurne en de verschillende kerkdorpen of het instellen van vuurwerkvrije zones?”, vraagt de fractie van Progressief Akkoord-GroenLinks & PvdA zich af.

Online-onderzoek
De gemeente Helmond heeft in september via een online-onderzoek gepeild hoe de inwoners denken over het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. De politieke partij wil graag weten of het college ook plannen heeft om ook in de gemeente Deurne een dergelijke peiling te houden. Daarnaast vraagt Progressief Akkoord-GroenLinks & PvdA hoe het college staat in de afspraak om alleen vanaf 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur vuurwerk af te mogen steken en wat er wordt gedaan om overlast hierdoor zoveel mogelijk tegen te gaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen