16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurnePompidom ontvangt cheque voor 10.000 euro: ‘Eindelijk een eigen wagentje voor de...

Pompidom ontvangt cheque voor 10.000 euro: ‘Eindelijk een eigen wagentje voor de winkel’

Stichting Pompidom SpeelGOED uit Deurne heeft woensdagmiddag een cheque ontvangen ter waarde van 10.000 euro uit het Rabobank Coöperatiefonds. John Clerx, lid van de groep Financieel Gezond Leven van Rabobank Deurne reikte de cheque uit aan Ans van den Broek en Charles Engelen van Pompidom.

“We zijn heel erg blij met de inspanningen van John die zich hard heeft gemaakt voor dit mooie bedrag van 10.000 euro”, vertelt Ans. “Eindelijk een eigen wagentje voor de winkel, waarmee we overal spullen kunnen ophalen.”

Bij Pompidom wordt gratis speelgoed beschikbaar gesteld voor kinderen uit gezinnen die het financieel niet zo breed hebben. Ook is er in de winkel een Menstruatieproducten Uitdeel Punt (MUP).

Bevoorrading
Voor de bevoorrading van het assortiment van Pompidom moeten ook regelmatig spullen worden opgehaald buiten de gemeente Deurne. “Daar is dit wagentje ideaal voor”, legt Ans van den Broek uit. “Ik behoor zelf ook tot de minima en heb dus geen auto. Toch moeten er vaak materialen worden opgehaald in bijvoorbeeld Helmond of Eindhoven en dat gaat natuurlijk niet op mijn scooter. Voorheen moesten we dan kijken of we een auto van iemand anders mochten gebruiken, maar nu kunnen we voortaan altijd vertrouwen op onze Pompidom-mobiel.”

Het bedrag dat Ans en Charles hebben gekregen van de Rabobank is niet volledig opgegaan aan de bedrijfsauto. “Naast de aanschaf hebben we de wagen ook meteen van het bedrag laten bestickeren en we hebben een gedeelte gereserveerd voor kosten van benzine, verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Ook hebben we van de 10.000 euro het dak van ons magazijn kunnen repareren. Dat lekte en had dus prioriteit om snel in orde te krijgen”, legt Ans uit.

Brabander van het Jaar
In 2021 werden de twee uitbaters van de winkel met gratis speelgoed Brabander van het Jaar. Een andere mijlpaal voor Ans van den Broek en Charles Engelen was de verhuizing van Pompidom naar een ander pand. De winkel aan de Blasiusstraat werd op de nieuwe locatie in december vorig jaar geopend. “Nu is er dankzij de cheque van het Rabobank Coöperatiefonds en de inzet van John Clerx weer een prachtige stap genomen naar nog meer mogelijkheden voor onze winkel en onze klanten”, besluit Ans.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen