18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurnePompidom SpeelGOED houdt inzamelingsactie oud ijzer in Deurne

Pompidom SpeelGOED houdt inzamelingsactie oud ijzer in Deurne

Normaal zamelen Ans en Charles van Pompidom in de Zeilberg speelgoed in om weer aan kinderen te kunnen geven uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Maar zaterdag 18 juni zamelen ze een keer iets heel anders in; ze gaan die dag van 8.00 tot 16.00 uur oud ijzer ophalen in Deurne. Het geld dat ze ermee inzamelen is bedoeld om in te zetten voor de kosten die ze gaan maken voor de opening van de nieuwe winkel, waar ze doorgaan met het aanbieden van gratis speelgoed.

Op dit moment zit Stichting Pompidom SpeelGOED met hun winkel nog in de garage van Ans en Charles maar binnenkort gaan ze verhuizen naar het naastgelegen pand. Daar moeten ze straks ook huur, gas, water en licht gaan betalen waardoor hun operationele kosten ineens fors omhoog gaan. “Daar is zo’n oud ijzerinzameling dan weer mooi voor. Daar kunnen we een reservepotje mee opbouwen zodat wanneer we verhuizen naar het nieuwe pand, we ook meteen gewoon de huur en dergelijke kunnen betalen. We verwachten eind juli, begin augustus te kunnen verhuizen”, vertelt Ans van den Broek.

Workshops
In de nieuwe winkel is er ruimte voor het speelgoed van Pompidom maar ook het kinderkledingruilpunt komt in het pand. “Voor mensen is dat fijn dat ze nu nog maar één drempel over hoeven en meteen voor twee dingen tegelijk terecht kunnen”, legt Ans uit. Ook komt er een uitbreiding van de activiteiten van Pompidom, vertelt ze: “In het pand is een lange sluisvormige ruimte waar we bijvoorbeeld een lange tafel in kunnen zetten met stoelen en waar mensen dan een kopje koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken. We gaan ook workshops geven voor kinderen, deze kunnen ook perfect aan die tafel plaatsvinden. Daarbij gaan we bijvoorbeeld een kaart maken of een naamslinger, net wat de kinderen leuk vinden om te doen.”

Van fietsen tot elektronica
Het ijzer dat zaterdag wordt ingezameld, kan in allerlei vormen worden aangeboden, vertelt Ans van den Broek: “Bijvoorbeeld alles met een stekker zoals elektronica maar ook lood, aluminium, RVS, accu’s, koper, messing, zink, printplaten, oude motoren, gereedschappen, fietsen en bed-spiralen.” Ook witgoed kan worden aangeboden, uitgezonderd koelkasten en diepvriezers.

Als je materiaal wilt aanbieden, stuur dan een WhatsApp of bel naar Charles van Stichting Pompidom SpeelGOED op 06-48671900. Zet in de app je naam, adres en wat je die dag wil aanbieden. Ook buiten Deurne kunnen spullen worden opgehaald. “Zet je oud ijzer klaar op je eigen oprit of pad en wij halen het op. Let wel op dat je het op eigen terrein klaarlegt want aan de straat mag niet”, legt Ans uit.

Aanmelden voor de oud ijzerinzameling kan tot 15 juni zodat een planning voor de chauffeurs gemaakt kan worden die de spullen komen ophalen. Zelf inleveren kan zaterdag ook bij de familie Van Dijk aan de Voorpeelweg 17 in de Zeilberg.

Beluister hieronder het radio-interview met Ans van den Broek op DMG Radio.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen