6.4 C
Deurne
maandag 26 februari 2024
Home- DeurnePop en kleinkunst in Protestantse kerk met optreden NICCI NOVA en Hemelwaters

Pop en kleinkunst in Protestantse kerk met optreden NICCI NOVA en Hemelwaters

De Protestantse kerk aan de Helmondseweg in Deurne luidt aanstaande vrijdag de zomer in met een optreden van NICCI NOVA en Hemelwaters. Het concert vindt plaats in samenwerking met de Academy of Music and Performing Arts uit Tilburg.

Nicole van Hoof uit Erp brengt onder haar artiestennaam NICCI NOVA Nederlandstalige poëziepop. Liedjes die zweven tussen pop en kleinkunst en verweven met poëzie, zo omschrijft ze het zelf.

Hemelwaters
Samen met Josephine Godschalk en Anouk van Grunsven is ze onlangs het muzikale trio Hemelwaters gestart. De zangeressen leerden elkaar kennen op de Rockacademie in Tilburg. Begin juni waren ze te zien in het EO-televisieprogramma Zing, waarin ze inmiddels zijn doorgedrongen tot de kwartfinale. In het programma proberen zanggroepen zich onder begeleiding van een mentor te ontwikkelen tot de beste groep van Nederland. Hemelwaters heeft Roel van Velzen als mentor tijdens dit traject.

“Naast mijn repertoire in een Hemelwaters jasje, kun je voor het eerst tijdens een van mijn concerten circle singing, improvisatie en ook klankschalen verwachten. Een experiment waar ik heel veel zin in heb”, aldus Nicole van Hoof.

Bijzondere locatie
De drie zangeressen zijn vrijdag niet alleen. Nicole: “We worden muzikaal begeleid door Kees Duyts op gitaar.”

Nicole kijkt uit naar het optreden op deze bijzondere locatie. “De natuurlijke galm in een kerk is prachtig en daar gaan wij dan ook uiterst gebruik van maken”, vertelt ze. Het optreden van NICCI NOVA en Hemelwaters in de Protestantse kerk aan de Helmondseweg in Deurne begint vrijdag om 15.00 uur.

Foto: Hemelwaters

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen